Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Pregled za čarobnjaštvo Empty Pregled za čarobnjaštvo on Mon May 17, 2010 6:20 pm

salkal32

salkal32

Salkal32-GOD
Salkal32-GOD
Ime foruma: Čarobnjaštvo
Link: www.carobnjastvo.com
Opis: Forum o magiji
Kolika je starost foruma: 5 i po meseci

Username: carobnjastvo
Password: carobnjastvo

View user profile

2Pregled za čarobnjaštvo Empty Re: Pregled za čarobnjaštvo on Mon May 17, 2010 6:44 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Dodato na listu čekanja. Molim te napiši post posle mog kako bi mogla da napišem pregled.


_________________
View user profile

3Pregled za čarobnjaštvo Empty Re: Pregled za čarobnjaštvo on Mon May 17, 2010 6:53 pm

salkal32

salkal32

Salkal32-GOD
Salkal32-GOD
ok,evo pišem, tnx za pregled i samo da te zamolim da ne lokuješ temu kada završiš, već bi sačekao da mi još neko pregledda....

View user profile

4Pregled za čarobnjaštvo Empty Re: Pregled za čarobnjaštvo on Mon May 17, 2010 8:12 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Pregled za Čarobnjaštvo forum

Prvi utisak: Sama tematika foruma mi se ne sviđa. Harry Potter i Charmed nemaju nikakve veze. Zaista ne razumem zašto si izabrao tu temu za forum, aj da je samo o jednom, ili samo o drugom, a ti oba zajedno. To je kao kad bi napravio forum o Facebook-u i forumima zajedno. HTML stranica je fino urađena, sviđa mi se dizajn i sadržaj, ali imate par izuzetaka i greškica. Kada sam ušla na forum stvarno sam se šokirala! Koliko mi se HTML stranica svidela toliko mi je izgled foruma užasan. Nemojte da se uvredite, ali tako je. Imam par manjih zamerki za indeks ali je sve u svemu dobre dužine. Aktivnost je mala, mogli ste se više potruditi, pogotovo jer Charmed & HP fanova ima puno.
5/15

Dizajn: Kao što sam rekla, dizajn mi se uopšte ne sviđa. Pre svega, ne sviđa mi se font foruma. Isuviše je nepregledan i nečitljiv. Promenite ga u neki klasičan, tipa Arial ili neki sličan njemu. Baner mi se dopada, ali je pomeren za 1 do 2 piksela u levo. Ispravi taj bag. Skloni pretragu sa banera, već je imaš kao navigaciju, a plus ova pretraga se UOPŠTE ne slaže, od kada se slažu plava i braon?! Isto važi i za navigacije... Promeni ih da budu "u tonu" sa ostalim delom foruma, u ovim nijansama braon boje. Footer,tj. donji deo foruma je ok, klasičan. U statistikama je pozadina braon, to mi se ne sviđa. Treba biti obične,bele boje. Ikonice su OK, ali ne slažu se sa ostatkom foruma. Ako nđeš bolje promeni ih. Buttonsi su lepi,ali samo oni za "New Topic", "Post Reply" i "Locked", ostali (Quote,Edit itd.) su stvarno ogromni i boja fonta mi se ne sviđa. Predlažem da ti manji buttonsi (za Quote,Edit itd.) budu samo tekst, a ne kao ovi veći, izgledalo bi ružno. Ikonice za teme su lepe. Slika za chat je loše isečena, i previše zaobljena na ivicama, znam da je ovo bezazleno ali na greškama se uči. Kursor mi se,takođe ne sviđa zbog boje.Promenite ga u običan kursor, ovaj plavi previše štrči. U pisanju novog posta ima bag, sve izgleda pomereno, barem meni. Najbitnije je da promeniš font i navigacije, ostalo je još i podnošljivo. Čini mi se da si probao da sve što znaš da uradiš sklopiš i odjednom upotrebiš, tako da sve deluje nabacano, probaj da radiš malo po malo, rezultat će sigurno biti bolji.
9/20

Organizacija: Oglasna tabla je stvarno užasno sređena. Tačnije ne-sređena. Mislim da sam baner foruma videla na 5-6 mesta, a dovoljno je na samo jednom, eventualno 2 mesta. Svud po forumu samo piše doniraj,pa doniraj... Puno stvari ponavljate, i kao što sam rekla iznad, u delu za Dizajn, pokušavate da sve kodove i skripte nabacate odjednom. To nije dobar način. Onu tabelu sa banerom, doniranjem i dobrodošlicom (sa sličicama) obavezno skloni, nepotrebno je. Sličice sa ovim grbovima takođe možeš skloniti. Tako će ceo indeks izgledati za nijansu urednije. Pređimo na pregled kategorija. Prva stvar koja mi je zapala u oko a nije mi se svidela jeste to da u jednoj kategoriji ima jedan podforum. Prve 3 kategorij se mogu povezati u jednu, bez problema. I tu kategoriju možete na priemr nazvati "Početak". Ne mogu da verujem da u kategoriji za predstavljanje imate samo jednu temu!To je loše, svaki novi član treba da se predstavi, a ako vidite da članovi to ne rade trebate skloniti tu kategoriju. Pošto se ne razumem u Harry Pottera, a ni u Charmed, mislim da je glavna, to jest "Čarobnjaštvo" kategroija dobro sređena i piše se u njoj. Ne sviđa mi se jer ste u par podforuma pravili onu tabelu, pogotovo jer je u toim slučajevima to nepotrebno. Sviđaju mi se sličice za podforume, sreća pa su male i ne proširuju forum... Kategorija za pravila je ubij Bože, imate milion tema... Pošto često dodajete izmene na forumu,predlažem da otvorite temu "Obaveštenja" i da u njoj stavljate sva obaveštenja (to sam predložila i u prošlom pregledu) pošto ovako ne ide. Sviđaju mi se pravila i način na koji je pisano,opširno i dobro objašnjeno. Loš broj Urednika, 4 Admina?! Od toga jedan ima 1, a drugi 9 postova. Oba Admina izbacite iz grupe. E sad...Vidim da ste poprilično loše organizovani, ali, kao što rekoh, na greškama se uči, tako da na meni ostaje samo da predložim. Nemojte dodavati sadržaje i kojekakve kodove/skripte bezveze, jer je to BEZPOTREBNO, forum treba biti jednostavan, a ne komplikovan. Pod hitno promenite Administratore.
5/20

Profesionalnost: Indeks mi što se tiče korišćenja latinice daje dobar dojam ali kada uđem u deo za Pravila i obaveštenja dođe mi da se prekrstim.Zaista. Pisali ste kako ste stigli, kao prvo, pišete w. Drugo, puno uzvičnika (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), smajlija, kojekakvih znakova,itd... Stvarno razmišljam šta da Vam predložim kako bi Vam pomogla ali nemam ideju, ipak profesionalnost uključuje sve navedeno u pregledu: i dizajn, i organizaciju, pa čak i aktivnost, u neku ruku. Pre svega promenite font i sve će izgledati preglednije. I promenite imena grupa, ovo deluje zbunjujuće.
3/15

Aktivnost: Harry Potter i Charmed. Hmm. Dve veoma popularne serije (tj. film i serija) sklopljene u forum koji se zove "Čarobnjaštvo". Sad, meni nije jasno, gde se na forumu pominje Charmed? Nigde. Morate paziti o čemu je forum. Sklop Harry Pottera i Charmed-a. To znači da se na forumu, pored diskusija koje sada imate, treba razgovarati i o ove dve popularne serije, te nije ni čudo da ste malo aktivni. SVe je ovo bio duži uvod u ono što ću sada reći. Imali ste skoro 6 meseci na raspolaganju da budete što bolji. Za to vreme ste jedva stigli do 150 članova i još se mučite da stignete do 4000 postova. Veoma,veoma loše. Imate puno mogućnosti: otvorite kategoriju za diskusije o HP-u i Čarima, tu očekujte nove postove pa i nove članove, pošto fanovi vole da razgovaraju o onome šta vole.
10/30

Konačna ocena: 32/100
Komentar: Bilo mi je stvarno žao dok sam pregledala forum, ali je i ocena žalosna... Jedva ste trećinu bodova prešli, i pokušavala sam da "izvlačim" bodove ali ipak, ako popravite ono što sam rekla ne da će biti bolje, nego ćete preći polovinu bodova, 100%. DOsta bodova ste izgubili na dizajnu i organizaciju, a te dve stvari su veoma bitne u napretku foruma. Nemojte odustajati već se trudite da budete bolji...Pozz Wink

___

Ako želiš da podeliš sa svojim članovima:

Code:

[color=#952852][b][size=18]Pregled za Čarobnjaštvo forum[/size][/b][/color]

[color=#952852][b]Prvi utisak:[/b][/color] Sama tematika foruma mi se ne sviđa. Harry Potter i Charmed nemaju nikakve veze. Zaista ne razumem zašto si izabrao tu temu za forum, aj da je samo o jednom, ili samo o drugom, a ti oba zajedno. To je kao kad bi napravio forum o Facebook-u i forumima zajedno. HTML stranica je fino urađena, sviđa mi se dizajn i sadržaj, ali imate par izuzetaka i greškica. Kada sam ušla na forum stvarno sam se šokirala! Koliko mi se HTML stranica svidela toliko mi je izgled foruma užasan. Nemojte da se uvredite, ali tako je. Imam par manjih zamerki za indeks ali je sve u svemu dobre dužine. Aktivnost je mala, mogli ste se više potruditi, pogotovo jer Charmed & HP fanova ima puno.
[b]5/15[/b]

[color=#952852][b]Dizajn:[/b][/color] Kao što sam rekla, dizajn mi se uopšte ne sviđa. Pre svega, ne sviđa mi se font foruma. Isuviše je nepregledan i nečitljiv. Promenite ga u neki klasičan, tipa Arial ili neki sličan njemu. Baner mi se dopada, ali je pomeren za 1 do 2 piksela u levo. Ispravi taj bag. Skloni pretragu sa banera, već je imaš kao navigaciju, a plus ova pretraga se UOPŠTE ne slaže, od kada se slažu plava i braon?! Isto važi i za navigacije... Promeni ih da budu "u tonu" sa ostalim delom foruma, u ovim nijansama braon boje. Footer,tj. donji deo foruma je ok, klasičan. U statistikama je pozadina braon, to mi se ne sviđa. Treba biti obične,bele boje. Ikonice su OK, ali ne slažu se sa ostatkom foruma. Ako nđeš bolje promeni ih. Buttonsi su lepi,ali samo oni za "New Topic", "Post Reply" i "Locked", ostali (Quote,Edit itd.) su stvarno ogromni i boja fonta mi se ne sviđa. Predlažem da ti manji buttonsi (za Quote,Edit itd.) budu samo tekst, a ne kao ovi veći, izgledalo bi ružno. Ikonice za teme su lepe. Slika za chat je loše isečena, i previše zaobljena na ivicama, znam da je ovo bezazleno ali na greškama se uči. Kursor mi se,takođe ne sviđa zbog boje.Promenite ga u običan kursor, ovaj plavi previše štrči. U pisanju novog posta ima bag, sve izgleda pomereno, barem meni. Najbitnije je da promeniš font i navigacije, ostalo je još i podnošljivo. Čini mi se da si probao da sve što znaš da uradiš sklopiš i odjednom upotrebiš, tako da sve deluje nabacano, probaj da radiš malo po malo, rezultat će sigurno biti bolji.
[b]9/20[/b]

[color=#952852][b]Organizacija:[/b][/color] Oglasna tabla je stvarno užasno sređena. Tačnije ne-sređena. Mislim da sam baner foruma videla na 5-6 mesta, a dovoljno je na samo jednom, eventualno 2 mesta. Svud po forumu samo piše doniraj,pa doniraj... Puno stvari ponavljate, i kao što sam rekla iznad, u delu za Dizajn, pokušavate da sve kodove i skripte nabacate odjednom. To nije dobar način. Onu tabelu sa banerom, doniranjem i dobrodošlicom (sa sličicama) obavezno skloni, nepotrebno je. Sličice sa ovim grbovima takođe možeš skloniti. Tako će ceo indeks izgledati za nijansu urednije. Pređimo na pregled kategorija. Prva stvar koja mi je zapala u oko a nije mi se svidela jeste to da u jednoj kategoriji ima jedan podforum. Prve 3 kategorij se mogu povezati u jednu, bez problema. I tu kategoriju možete na priemr nazvati "Početak".  Ne mogu da verujem da u kategoriji za predstavljanje imate samo jednu temu!To je loše, svaki novi član treba da se predstavi, a ako vidite da članovi to ne rade trebate skloniti tu kategoriju. Pošto se ne razumem u Harry Pottera, a ni u Charmed, mislim da je glavna, to jest "Čarobnjaštvo" kategroija dobro sređena i piše se u njoj. Ne sviđa mi se jer ste u par podforuma pravili onu tabelu, pogotovo jer je u toim slučajevima to nepotrebno. Sviđaju mi se sličice za podforume, sreća pa su male i ne proširuju forum... Kategorija za pravila je ubij Bože, imate milion tema... Pošto često dodajete izmene na forumu,predlažem da otvorite temu "Obaveštenja" i da u njoj stavljate sva obaveštenja (to sam predložila i u prošlom pregledu) pošto ovako ne ide. Sviđaju mi se pravila i način na koji je pisano,opširno i dobro objašnjeno. Loš broj Urednika, 4 Admina?! Od toga jedan ima 1, a drugi 9 postova. Oba Admina izbacite iz grupe. E sad...Vidim da ste poprilično loše organizovani, ali, kao što rekoh, na greškama se uči, tako da na meni ostaje samo da predložim. Nemojte dodavati sadržaje i kojekakve kodove/skripte bezveze, jer je to BEZPOTREBNO, forum treba biti jednostavan, a ne komplikovan. Pod hitno promenite Administratore.
[b]5/20[/b]

[color=#952852][b]Profesionalnost:[/b][/color] Indeks mi što se tiče korišćenja latinice daje dobar dojam ali kada uđem u deo za Pravila i obaveštenja dođe mi da se prekrstim.Zaista. Pisali ste kako ste stigli, kao prvo, pišete w. Drugo, puno uzvičnika (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), smajlija, kojekakvih znakova,itd... Stvarno razmišljam šta da Vam predložim kako bi Vam pomogla ali nemam ideju, ipak profesionalnost uključuje sve navedeno u pregledu: i dizajn, i organizaciju, pa čak i aktivnost, u neku ruku. Pre svega promenite font i sve će izgledati preglednije. I promenite imena grupa, ovo deluje zbunjujuće.
[b]3/15[/b]

[color=#952852][b]Aktivnost:[/b][/color] Harry Potter i Charmed. Hmm. Dve veoma popularne serije (tj. film i serija) sklopljene u forum koji se zove "Čarobnjaštvo". Sad, meni nije jasno, gde se na forumu pominje Charmed? Nigde. Morate paziti o čemu je forum. Sklop Harry Pottera i Charmed-a. To znači da se na forumu, pored diskusija koje sada imate, treba razgovarati i o ove dve popularne serije, te nije ni čudo da ste malo aktivni. SVe je ovo bio duži uvod u ono što ću sada reći. Imali ste skoro 6 meseci na raspolaganju da budete što bolji. Za to vreme ste jedva stigli do 150 članova i još se mučite da stignete do 4000 postova. Veoma,veoma loše. Imate puno mogućnosti: otvorite kategoriju za diskusije o HP-u i Čarima, tu očekujte nove postove pa i nove članove, pošto fanovi vole da razgovaraju o onome šta vole.
[b]10/30[/b]

[color=#952852][b][size=18]Konačna ocena: 32/100[/size][/b][/color]
[b]Komentar: Bilo mi je stvarno žao dok sam pregledala forum, ali je i ocena žalosna... Jedva ste trećinu bodova prešli, i pokušavala sam da "izvlačim" bodove ali ipak, ako popravite ono što sam rekla ne da će biti bolje, nego ćete preći polovinu bodova, 100%. DOsta bodova ste izgubili na dizajnu i organizaciju, a te dve stvari su veoma bitne u napretku foruma. Nemojte odustajati već se trudite da budete bolji...Pozz ;)[/b]


_________________
View user profile

5Pregled za čarobnjaštvo Empty Re: Pregled za čarobnjaštvo on Mon May 17, 2010 10:02 pm

salkal32

salkal32

Salkal32-GOD
Salkal32-GOD
a još je mex pravio sve........

View user profile

6Pregled za čarobnjaštvo Empty Re: Pregled za čarobnjaštvo on Tue May 18, 2010 2:02 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Pa i MEX nekad pogreši... Navigacije i quote buttonse sigurno nije MEX pravio. Pregled za čarobnjaštvo 81549
Nego, da li si zadovoljan?Može li u završene?
Mislim,ipak će svi reći ono što sam rekla i ja.


_________________
View user profile

7Pregled za čarobnjaštvo Empty Re: Pregled za čarobnjaštvo on Tue May 18, 2010 2:29 pm

salkal32

salkal32

Salkal32-GOD
Salkal32-GOD
ae dobro....

View user profile

8Pregled za čarobnjaštvo Empty Re: Pregled za čarobnjaštvo on Tue May 18, 2010 2:32 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Završeni pregledi.


_________________
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Free forum | Music | Pop, Varieties | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com