Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1New Moon Balkan forum Empty New Moon Balkan forum on Mon May 24, 2010 1:01 pm

Ime foruma: New Moon Balkan
Link: http://www.newmoon-balkan.com/forum.htm
Opis: Forum o Sumrak sagi i filmovima.
Kolika je starost foruma: skoro 6 meseci

Ulogujte se preko:
nick: FoFPregled
pass: 123456789

Ako može ten98 da uradi pregled. Wink

View user profile

2New Moon Balkan forum Empty Re: New Moon Balkan forum on Mon May 24, 2010 1:27 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Mogu,naravno! Wink Stavljeno na listu čekanja.


_________________
View user profile

3New Moon Balkan forum Empty Re: New Moon Balkan forum on Mon May 24, 2010 3:11 pm

BubbleDreams

BubbleDreams

BubbleDreams__
BubbleDreams__
Pregled za New Moon Balkan

Prvi utisak: Ono što mi je prvo zapalo jeste kako je odraćen portal.Savršeno je odraćen.Posle toga je dobar look.Profesionalno je odraćen i svaka vam čast.Više o tome u delu za dizajn.
15/15

Dizajn: Boje foruma su odlične.Idu uz tematiku foruma što je veoma važno.Sviđa mi se logo.Vaša dizajnerka Dragana(alice) ga je odlično uradila.Sviđa mi se kako su se uklopile slike iz New moona i Eclipsea.Jedina zamerka mi je visina logoa trebalo bi da je malo manja, kao i oni kružići na logou lepše bi bilo bez njih.Navigacije su vam veoma dobre.Dobro je što imaju nekakav background, a ne što su transparetne kao kod svih ostalih Twilight foruma. Ikonice foruma su normalne veličine, razlikuju se za new, no new i lock.
Trebalo bi da imate Wio, ne baš veliki, oko 100 x 150 piksela.Zaobljene ivice foruma su bolje od onih klasičnih sa 90 stepeni što je veoma dobro.Background treba da vam bude jednostavniji, ali je ovaj ipak bolji od prethodnog.Stavite neki fin patern za pozadinu.Font foruma je normalan.
17/20

Organizacija: Organizacija kategorija, podforuma i tema su odlično rasporećene.Ne odužuju indeks što i ne bi trebalo.Dopada mi se deo "Planovi i organizacija".Organizacija portala je veoma dobra, dopada mi se to.Ima sve ono što neki forum mora da ima: novosti, poruku dobrodošlice, linkove i banere foruma.Takođe su dobri dodatni widgeti kao što su: logo, T-portal itd.
18/20

Profesionalnost: Koristite š, đ, č, ć, ž i poštujete gramatiku što je jedan veliki plus.Takođe je dobro što i neki članovi poštuju to.Praila foruma su dobra, nisu duga i nema glupih pravila.Takođe je dobro što i u pravilima foruma imate Pravopis, pa ste tako postigli članove da to poštuju.Tu je sve detaljno objašnjeno i vi ste jedan od retkih foruma koji poštuju pravopis, gramatiku i ne pišu fenserskim jezikom.Broj članova tima je normalan.Svako ima svoj posao i niko ne zaostaje (u vidu postova).
15/15

Aktivnost: Ovde nema šta puno da se priča.Za samo 6 meseci postojanja foruma, forum je skupio više od 850 članova i više od 80000 postova.Takođe mi se dopada to što uvek ima mnogo online članova.Broj članova konektiranih u zadnjih 24 sata je baš zadivljujuć.Samo tako nastavite.
30/30

Konačna ocena: 95/100
Komentar: Ocena je odlična.Svaka vam čast.Oduzeo sam vam par bodova zbog nekih stvari koje nisu dobri.Potrudite se još malo i imaćete čistu 100-tku.
Pozdrav!


_________________
View user profile

4New Moon Balkan forum Empty Re: New Moon Balkan forum on Mon May 24, 2010 3:56 pm

Hvala puno,ali ja bih da sačekam i pregled od ten98,ako nije problem Smile

View user profile

5New Moon Balkan forum Empty Re: New Moon Balkan forum on Thu May 27, 2010 9:00 pm

Danice, ne mogu da šaljem PM pa ću ti ovde odgovoriti.
Nije problem, sačekaću Wink

View user profile

6New Moon Balkan forum Empty Re: New Moon Balkan forum on Fri May 28, 2010 11:40 am

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Pregled za New Moon Balkan forum

Prvi utisak: Izgled foruma je dobro sređen,ali ipak imam par manjih kritika. Pomalo je monotono, sve vuče ka braon boji. Logo mi je privukao posebnu pažnju, odličan je. Oglasna tabla je po meni nepotrebna,jer po meni niko to ne koristi. Možete je ostaviti ali ne reporučujem Vam. Jer, slova za te podnaslove "Linkovi", "Dobrodošlica" i "FB Fanpage" su nepregledna i imaju prejak shadow, tako da mislim da to trebaš da skloniš! Imate zavidan broj članova i postova, te Vam je i aktivnost na zavidnom nivou.
10/15

Dizajn: Sve previše vuče ka braon boji. Sviđa mi se to što Vam je glacvna boja tamna, tj. braon, ali trebali ste makar kombinovati više nijansi. Ovako se pozadina foruma i pozadina teksta stapaju. Ja sam, iskreno, jedva primetila da su ivice zaobljene zbog tog stapanja boja. Sviđaju mi se boja i font slova. Logo je,kao što sam gore navela, perfektno urađen! Možda bi bilo bolje da ide više u širinu a manje u visinu ali je super urađen i slaže se sa ostatkom foruma. Slova se slabo vide (mislim na slova na logo-u) ali može se pročitati... Navigacije mi se takođe sviđaju ali je, po meni, isuviše jak kontrast između slova i pozadine navigacije. Slova su bela, a trebala bi biti za nijansu tamnija, da više vuku ka braon bojom. No dobro, nije to velika greška, ali u narednim skinovima se potrudite da poslušate moj savet! Stavite sliku za kategoriju, nemojte da bude obična boja. Mislim da bi neki gradient dobro došao. Ikonice su dobrih dimenzija i profesionalne, baš kakve trebaju biti. Ikonice za teme bi mogle biti malo manje, najbolje dimenzija 35x35px. Buttonsi mi se ne sviđaju, zbog fonta. Ne uklapa se i izgleda da je "zbijen". Dodajte Who is Online sliku. Ako izmenite sve što sam navela izgled foruma biće mnogo bolji!
13/20

Indeks: Indeks je dobre dužine ali mi se ne sviđa to što u jednoj kategoriji imate samo jedan podforum. Podforum "Velika lutrija" može biti prikačen i za kategoriju "Forum". U forumu "Dobrodošli" niste morali otvarati 2 podforuma, mogli ste jednostavno sadržaj podforuma "Nešto više o Vama" otvoriti u pdf-u Dorbodošli. Predstavljanje forum takođe obrišite,teme mogu da se otvaraju direktno u pdf-u "Dobrodošli". Isto važi i za sledeći Forum, tj. "Forum". Obrišite sve podforume koji se nalaze u njemu,a teme premestite u jedan pdf. Tsko će svim članovima biti lakše da se snađu! Treća kategorija, "Planpovi i organizacija" je ok, ali ima samo 2 podforuma. Samo ne shvatam zašto se ta kategorija tako zove, mogli ste je nazvati npr. "Twilight i Vi", ili tako nešto, ovo mi iskreno ne zvuči preterano dobro ako gledamo šta se u toj kategoriji nalazi. Sadržaj ove kategorije možete premestiti u generalnu, Twilight kategoriju, tj. Twilight Filmovi. Ta kategorija je odlično sređena. Kategorija "Tw saga" je takođe odlično sređena. Poslednja, OFF kategorija mi se zbog jednog jedinog razloga ne sviđa: prvi pdf, Glasanja i Ankete, treba biti u kategoriji "Twilight filmovi". To je ipak, generalna diskusija o filmu. Da ne dužim previše i da te ne zbunjujem, ja bi indeks ovako organizovala: (podforum u podforumu sam označila u zagradi)

1. Forum
- Dobrodošli
- Forumska obaveštenja i pravila (Knjiga utisaka)
- Velika lutrija

2. Twilight saga
- FIlmovi (Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking dawn)
- Likovi (Vukodlaci, Volturi, Glavni likovi, Sporedni likovi)
- Glasanja i ankete
- Novosti (Stare novosti)
- Galerija i video klipovi (Galerija, Video)

3. Knjige i vi (ovo slobodno drugačije nazovi, jer ja nemam ideju)
- Twilight knjige (Stephenie Meyer, CItati)
- Knjižara
- Fanfikcije
- Ice cold vampires (Događaji, Trivia, Forumske novine)

OFF deo prepusti svojoj volji, ovo glavno sam sredila. Sad, izgleda da je puno toga izmenjeno, ali posao mi je da pomažem. Smile
14/20

Profesionalnost i uređenost: Pročitala sam pravila koja su odlično napisana, koristili ste latinicu svuda na forumu i forum daje dojam profesionalnosti. Imate 2 Administartora (odličan broj) i 5 Moderatora. Moderatora imate možda previše, trebalo bi ih biti 3-4 ali pošto je ovo aktivan forum možda je potrebno imati ih više. Članovi su disciplinovani i poštuju pravila, ali ima par njih kojima treba smanjiti potpise.
14/15

Aktivnost: Već rekoh, ovo je jedan veoma aktivan forum, po meni najaktivniji i najbolji Twilight forum u Srbiji, ako ne i na Balkanu... Za malo više od pola godine sakupili ste zavidan broj postova (90 000) i članova (870). Forum izgleda nikad nije zapušten, dnevno se ispostuje oko 500 postova... Svaka čast, interesujete članove i uspevate da tu zainteresovanost i zadržite! Samo tako nastavite!
25/30

Konačna ocena: 76/100
Komentar: Sasvim solidna ocena, mislila sam da ćete imati više bodova ali ispalo je kako je ispalo. Popravite sve što sam rekla i sigurno ćete sledeći put preći 90 bodova! Wink

___

Nadam se da si zadovoljna? Smile


_________________
View user profile

7New Moon Balkan forum Empty Re: New Moon Balkan forum on Fri May 28, 2010 3:22 pm

Jesam,hvala ti puno Smile
Samo onaj pdf lutrija je poseban jer je to deo žurke kojom smo proslavljali polugodišnjicu foruma i večeras ga šaljem u arhivu jer se večeras žurka završava.
Što se tiče planova i organizacije preimenovaću ga u Twilight i vi,super ideja Smile

Videću i to za organizaciju pdf-a Smile

Sve u svemu, hvala na lepom mišljenju,komplimentima i ovako sjajnom pregledu. Smile

View user profile

8New Moon Balkan forum Empty Re: New Moon Balkan forum on Fri May 28, 2010 7:56 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Zaista mi je drago jer ti se sviđa! Smile Izvini onda zbog lutrije, videla sam ja da je žurka,ali mislila sam da će trajati duže... Smile Uglavnom, završeni pregledi i LOCK.


_________________
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Create free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com