Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Fashion teens Empty Fashion teens on Tue Jun 15, 2010 11:05 am

MISA

MISA

Mr. Miloš
Mr. Miloš
Ime foruma: Fashion teens
Link: http://fashion-teens.forumotion.com/forum.htm
Opis: Forum za sve tinejdžere!
Kolika je starost foruma: 74 dana

Nalog
Nick: FoF
Šifra: pregled

View user profile

2Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Tue Jun 15, 2010 11:20 am

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Lista čekanja.


_________________
View user profile

3Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Tue Jun 15, 2010 11:33 am

MISA

MISA

Mr. Miloš
Mr. Miloš
I samo da kažem da 2 moderatorke su na odsustvu do kraja juna!
Pa ih nisam skinuo sa pozicije.
A ostale dve nisu, pa zato imamo 4 moderatorke..

View user profile

4Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Wed Jun 16, 2010 12:02 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Pregled za Fashion Teens forum

Prvi utisak:

Aktivnost: Za dva meseca ste postigli zadovoljavajuć broj poruka i članova mada mogli ste prikupiti malo više, pošto je ovo ipak, veoma opširan forum zanimljive tematike. Kako biste privukli više članova i podstakli članove da više pišu pročitajte članak "1, 2, 3... Akcija!". Može Vam pomoći! Wink
Bodovi: 4/5

Izgled: Na prvi pogled skin mi se čini lepo, mada na nekim mestima je prejednostavno a slike imaju ovaj pattern koji mi se uopšte ne sviđa. Ja Vam predlažem da, pošto ste izgleda tek sad stavili ovaj skin, u narednim skinovima pokušate da logo i druge slike pravite malo organizovanije, tj. da svaka slika ima svoje mesto, da nema ovaj pattern. Imam i par zamerki na indeks, no više o tome u delu predviđenom za to!
Bodovi: 3/5

TOTAL: 7/10


Dizajn:

Boje: Dopada mi se to što niste preterivali sa bojama i nijansama, ova ljubičasta mi je baš fina, i fino se uklopila sa ovom rozom/pink. Dopada mi se font foruma kao i njegova boja, samo što je moja zamerka na hover linka, ova bordo-crvena se baš ne uklapa, bolje uzmite neku tamniju nijansu roze ili ljubičaste, tako će se više uklopiti, čisto da ne mešate boje previše. Ova boja za kategoriju je prenapadna, bolje da ste stavili neku sliku, ali neka bude nekih lepših nijansi, i bolje da bude roza a ne ljubičasta, pošto je taj deo foruma više roz nego ljubočast... Videla sam da imate puno grupa ali to pišem ovde jer su grupe u raznim bojama, pa predlažem da neke i izbacite, npr.da ostanu Administratori, Moderatori, Dizajneri, VIP, Friends, Fashions, Sports. To Vam je moj predlog, i nemojte puno boja dodavati čak i ako su grupe u pitanju, sve svedite na 2 do 3 boje u puno nijansi, svetle i tamne. Super su boje za kolone kategorija i podforuma.
Bodovi: 7/10

Slike: Header mi se veoma dopao, kao i slike na njemu. Nije prenatrpan, sviđaju mi se efekti i font. Moja zamerka je to što se na licu četvrte devojke vide ovi splatteri, mada to je zaista mala greška, skoro nevidljiva. Logo je ipak, mogao biti malo niži a širi, neke veličine 980x200px, to sam sad videla da bi Vam se super slagalo. Ne sviđaju mi se navigacije, font na njima mi je prejednostavan i neuklopljen, be ikakvih efekata. Jeste da su ljubičaste ali se ne slažu, nisu lepe. Imate praznine sa obe strane navigacije "FAQ". Imam zamerku na ikonice, moglo je to sa mnogo više efekata, malo maštovitije, da stavite samo 3 slike jedna pored druge ne bi mogao da shvatiš koja je za new, koja za old, a koja za lock. Pored toga, opet se vidi ovaj pattern te su i ikonice lošeg kvaliteta. Dobrih su dimenzija, plus zbog toga. Predlažem da napravite nove ikonice, koje mogu biti zaobljenih ivica. WiO slika mi se ne sviđa jer je samo isečen deo logo-a i dodat text kome je font po meni loš. Ikonice za teme su prevelike, trebaju biti 35x35px - za njih važi isto što i za ikonice na indeksu. Buttonsi su oni obični, sa skina, te mi se ne sviđaju, promenite ih, u neke maštovitije. Fale Vam ikonice za Obaveštenja, Global announcement i Lepljive teme. Rankovi su lepi ali ne samo da se ne uklapaju sa forumom već su i pravljene za Ljubav forum ako se ne varam. (ako grešim izvinite) U globalu, bolje ste uklopili boje ali ikonice i navigacije mi najviše kvare utisak o slikama.
Bodovi: 5/10

Skripte/bagovi: Skripti na forumu nema što je u neku ruku i logično jer je verzija PhpBB2. Mada mogli ste zaobliti ivice foruma i dodati još neku zanimljivu skripticu mada nemojte puno eksperimentisati, jer ako budete preterivali biće prenatrpano. Suzite forum. Za početak samo zaoblite ivice i suzite forum.
Bodovi: 3/5

TOTAL: 15/25


Organizacija i profesionalnost:

Dužina indeksa: Indeks je solidne dužine ako uzmemo u obzir da je ovo forum opširne tematike, ali ipak imam predloge i kritike. Pre svega, uklonite kategoriju za goste pošto je neposećena, i koliko sam videla svi postovi tu napisani bili su napisani od strane Moderatora i Admina, izuzev dva posta koja su napisali gosti i ti postovi su bili "Reg ću se"... Kategoriju "Forum" i "Upoznajmo se" trebate sklopiti u jednu kategoriju, ovo je ipak previše... A podforume u toj kategoriji organizujte na sledeći način: Pravila i obaveštenja, Knjiga utisaka, Članovi (u taj podforum možete dodati pdf "Vaše slike" i ako baš hoćete "Hot seats", mada to nije mesto za taj pdf). Tako ćete vidno skratiti indeks. Onda, sledeća kategorija je "Zabava". Predlažem da umesto nje otvorite kategoriju "Život / Lifestyle". Tu da budu podforumi Prijatelji i porodica, Sport, Ljubav, Škola, Moda i slično; sve što čini svakodnevni život. Onda, posle te kategorije dodajte kategoriju "Zabava". U nju stavite sve ostale podforume, znači Muzika, TV (ta dva podforuma bolje napravite odvojeno), Knjige, PS (preimenujte u Art), Humor, Svaštara, Igrice, Reklamiranje...No, da vas ne bi' zbunila sada, evo moje mape počevši od kategorije Lifestyle. U zagradi su podforumi u podforumu.
1. Lifestyle
- Porodica i prijatelji
- Škola
- Ljubav i osećanja
- Sport
- Nega tela i Moda (Zdravlje i ishrana)
2. Media
- Muzika
- FIlmovi, Serije, Crtaći
- Art
- Knjige
- Tehnologija (ne treba Vam pdf Mobilni telefoni, ovo je bolje)
3. Opuštanje
- Pričaonica
- Igrice na forumu
- Humor
- Reklamiranje

Poslušaj me, jer će ti ovako indeks biti mnogo organizovaniji i spam će biti sveden na minimum. Na nekim mestima su opisi podforuma malo zbunjujući, nadam se da znaš na šta mislim.
Bodovi: 6/10

Pravila i broj članova Tima: Pročitala sam pravila i stvarno sam se razočarala. Prvo - pravila trebaju biti organizovanija, ovako je sve nekako nabacano i može uplašiti nove članove. Pored toga, primetila sam da je gramatika (konkretno mislim na korišćenje reči, sklapanje rečenica itd.) na veoma lošem nivou, no da ne bi mutila više o ovome evo primera: "Članovi ne smeju vređati jedni drugi", kaže se Članovi ne smeju vređati jedni druge. Pazite da koristite bolje reči i izraze, pogotovo u pravilima. Imate dva Administratora koja su kativna, drugi Administrator je čak i aktivniji od Glavnom, pohvale za njega! Imate 4 Moderatora što je previše, jer ovaj forum ipak nije toliko razvijen. Pošto ni Moderatori nisu baš preterano aktivni predlažem da dvoje izbacite iz grupe, dva najmanje aktivna. Inače, znam da će dva Moderatora biti odsutna do kraja juna, ali ipak, 4 Moderatora je previše. Kada bi bila 2 Admina i 2 Moderatora to bi bio savršen balans.
Bodovi: 4/10

Gramatika i pravopis: Latinica se uopšte ne poštuje, na indeksu na par mesta ima slova šđčćž ali je u većini slučajeva pisano sa c,z i s. Pored toga, u pravlima ste pisali csz što je nedopustivo, pravila trebaju biti napisana sa obaveznim korišćenjem latinice a na forumu mora postojati određena disciplina, mislim da to i sami znate. Morate paziti i na korišćenje reči, jer vidim da Administratori nisu baš najbolji u sklapanju rečenica, redosled reči u rečenici Vam je čudan, kao što sam gore u primeru navela. Možda Vama to deluje bezazleno i nebitno ali verujte bitno je.
Bodovi: 2/10

TOTAL: 12/30


Aktivnost:

Broj članova: Imate preko 100 članova što je ok broj za 2 meseca postojanja, mada ipak mogli ste sakupiti mnogo više članova, ipak je ovo forum o svemu i svačemu. Više reklamirajte, razmenjujte banere, radite sve da bi privukli članove. Znam neke forume koji uspeju da za nedelju dana skupe članova koliko ste vi sakupili za nešto više od 2 meseca. U poslednjih 99 časova konektovano je samo 25 članova, što je zaista mali broj, imate preko 100 članova a aktivno ih je manje od četvrtine. Taj broj se treba povećati 2 puta...
Bodovi: 7/15

Broj poruka i tema: 12 000 poruka je zadovoljavajuć broj poruka za ovoliko razvijen forum, mada ste mogli postići mnogo više. Prem anekim mojim statistikama, ovih dana se dnevno ispostuje oko 300 postova, manje-više, što nije preterano puno jer je na forumu trenutno žurka. Podstaknite članove da pišu tako što ćete organizovati akcije i takmičenja.
Bodovi: 10/15

Spam: Pregledala sam dosta tema i moram priznati da se dosta spamuje, ne previše ali u nekoj većoj meri, npr. u temi za goste se 5 članova zahvalilo, a tom podforumu treba biti dostupno pisanje samo Timu... Morate shvatiti: ako spamujete to je mana foruma, a profsionalni forumi su uredni i na njima se ne spamuje. Ao želite da budete jedan od tih foruma morate preduzeti drastičnije mere i obrisati sve spam poruke. Tako će i sam forum biti mnogo uredniji.
Bodovi: 2/5

TOTAL: 19/35


UKUPNO BODOVA: 53/100

----------------------------------

Jesi li zadovoljan, može li u završene preglede?


_________________
View user profile

5Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Wed Jun 16, 2010 12:28 pm

MISA

MISA

Mr. Miloš
Mr. Miloš
Nisam baš zadovoljan pregledom..U praviima nema CSZ. Kada smo osnovali forum nismo imali šđčćž. To ću izmeniti..Pokušavam da brišem spam koliko god mogu. Ja ga reklamiram ali niko neće da se registruje. Ako ti se sviđa forum, ti se registruj. Skin je pravila dizajnerka.Rankovi se uklapaju sa postovima. Admini su podjednako aktivni.. Ja imam 30 postova više od angel. To za pdf. ,,Gosti", neću da sklonim jer ako neko nezna nick, ili šifru.. Pa šta ako se neko zahvalio.
Pravila su pravilno napisana osim jedne greške ,,Članovi ne smeju vređati jedni drug", to ću ispraviti. Čudo da za V.I.P - a ništa nisi rekla. Gde su opisi zbunjujući? Trebi je 25 člana malo?! Izvini ali i ti nisi nešto bolja u pisanju rečenica ,,Prem anekim mojim statistikama"...Opet greška ,,profsionalni" i još jedna ,,Ao" - treba ako.

Još neko neka pregleda forum!

View user profile

6Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Wed Jun 16, 2010 12:34 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Ovo moje su greške u pisanju, a ti si loše sklopio kompletnu rečenicu. Vidi koliki si pregled dobio, i tebi nije dosta zbog malog broja bodova. Sledeći put nemoj tražiti pregled ako nećeš da ispraviš šta je loše.


_________________
View user profile

7Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Wed Jun 16, 2010 12:41 pm

MISA

MISA

Mr. Miloš
Mr. Miloš
Hoću još jedan pregled! Nebitni su mi bodovi! Ako hoćeš da pomogneš forumu, ti se registruj i budi redovna, pa će tako forum imati više redovnih članova, i mi smo skupili 18 člana za 2 dana..Da li je to malo??

View user profile

8Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Wed Jun 16, 2010 12:43 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Vidi, ja ne želim da se svađam sa tobom, ali ja sam ovo tebi pisala dosta dugo da bi bio zadovoljan, još sam pokušavala da ti izvlačim bodove gde sam mogla, iznela sam svoje mišljenje i nisam te lagala, šta hoćeš više od mene? Svi će ti reći isto što i ja, samo kraće. A ja stvarno nemam vremena da ti se registrujem na forum, nisam ti ja kriva jer si ga loše uredio.


_________________
View user profile

9Fashion teens Empty Re: Fashion teens on Wed Jun 16, 2010 12:46 pm

MISA

MISA

Mr. Miloš
Mr. Miloš
Pa nemoraš, može lock!!!

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
How to make a forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com