Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Twilight Saga 4ever Empty Twilight Saga 4ever on Fri Jun 18, 2010 4:54 pm

Mrs. Cullen

Mrs. Cullen

♥ Stiff Dylans ♥
♥ Stiff Dylans ♥
Ime foruma: Twilight Saga 4ever
Link: www.twilight-saga4ever.com
Opis: Forum o Twilight sagi.
Kolika je starost foruma: Oko 10 meseci
Nalog: Nick: FoF
Pass: fofpregled

I ako može ten98 da pregleda Twilight Saga 4ever 119629

View user profile

2Twilight Saga 4ever Empty Re: Twilight Saga 4ever on Fri Jun 18, 2010 5:48 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Mogu, naravno! Smile Stavljeno na listu cekanja!


_________________
View user profile

3Twilight Saga 4ever Empty Re: Twilight Saga 4ever on Sun Jun 20, 2010 6:01 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Pregled za Twilight Saga 4ever forum

Prvi utisak:

Aktivnost: Veoma ste aktivni budući da rastete 10 meseci, ja bih vas predstavila jednim od najposećenijih Twilight foruma na ovim prostorima. Polako ali sigurno se bližite 1000 članova, što je veoma pohvalno. Postoji neki balans u odnosu između broja poruka i članova, broj postova bi trebao biti ovakav u odnosu na broj članova.
Bodovi: 5/5

Izgled: Preovlađujuća boja na forumu je tamno crvena, nekako mi je sve isuviše tamno... Čak je i pozadina velikim delom prekrivena crnom bojom, dok je veoma mali deo crven. Takođe mi je u oko upao i veliki kontrast između belih slova (veoma svetla boja) i tamne pozadine (tamna boja). Naime, na nekim mestima se trebaš zaista dobro zagledati da bi dobro video/la šta piše. Header je fino urađen.
Bodovi: 3/5

TOTAL: 8/10


Dizajn:

Boje: Kao što sam već rekla, imam primedbu u odabiru boja, pošto je forum isuviše taman. Takođe, i kontrast boja je na nekim mestima prelazio granicu: boja za pozadinu kategorije (pozadina teksta) je veoma tamna nijansa crvene boje, a tekst je beo. Ubuduće nemojte praviti prevelike kontraste među bojama. Mogli ste umesto ove boje iskoristiti neku sivkastu nijansu. Dobra je boja linka ali je hover (konkretno mislim na boju) nečitljiv na nekim mestima. Font je odličan. Pozadina je crna - to je pretamno. Bolja bi bila neka nijansa crvene/bordo, zar ne?
Bodovi: 6/10

Slike: Krenuću od headera. On je zanimljivo urađen i dobro je da ste istakli ovu crvenu traku, koja je "zaštitni znak" Eclipse-a. Samo imam malu zamerku: na headeru su slova, tj. efekti na slovima presvetli, i ne uklapaju se sa lostatkom foruma koji je ovako taman. E da, preporučujem vam da kad uđete u "Rukovanje slika" u vašem Admin panelu dodate sliku za logo, ali samo transparentnu sliku, bez pozadine, znači skroz transparent, dimenzija koje je i ovaj header koji sada imate. Na taj način će članovi kad kliknu na logo moći da se vrate na indeks. Navigacije su dobre, mada mislim da je bevel (ako je to bevel) malo prejak... Tj. ova senka na rubovima je prejaka. Opet, samo moje mišljenje. Ikonice su odlične, mada bi ja napravila veću razliku između ikonica za no new i lock. Buttonsi odlični, ikonice za teme takođe. (napokon neko kod koga su te ikonice dobrih dimenzija!) Rankovi za staff su jednostavni ali dobri, a za obične članove... Hmm, malo se teže vide. Probajte da im boju napravite tako da se bolje vide, ja ih lično ne vidim dobro! Slike za kategorije su vam odlične.
Bodovi: 8/10

Skripte/bagovi: Pošto je ceo skin rađen u CSS-u ovaj deo je neizbežan. Na forumu nemate puno bagova (svaka čast, mada našla sam samo jedan!) i niste preterivali sa kojekakvim skriptama i kodovima, što je takođe za svaku pohvalu. Super je to što ste zaoblili ivice kategorija kao i same ivice foruma. Samo da vam napomenem da sam primetila jedan bag, iako znam da ovo niste namerno uradili, samo da pokažem, evo screenshoot: http://www.dodaj.rs/f/1w/Jl/27sQuliD/screen-shot-2010-06-20-a.png Žao mi je, ali ne znam stvarno kako to da ispravite, sigurno je neki deo u CSS-u pogrešno obeležen ili je kod boje loš. Ispravite to i postavite normalnu boju,da se uklopi sa svim ostalim delovima foruma!
Bodovi: 4/5

TOTAL: 18/25


Organizacija i profesionalnost:

Dužina indeksa: Indeks je dolične dužine, kao što sam rekla i u prošlom pregledu. Kategoriju za forum ste odlično sredili, a glavni deo još bolje! Svaka čast! OFF deo je sveden na dobar broj podforuma ali ja iskreno ne vidim svrhu "Twilight World" podforuma, taj RPG mislim da ste vi prevazišli sa obzirom da ste profi forum. Ako hoćete ostavite ga, mada mislim da je nepotrebno. Sviđa mi se ideja za "Vampire world". To je vaš FoF centar. Twilight Saga 4ever 81549
E sad, TSF Caffe je malo neopširan sa obzirom da vam je to jedini forum za offtopic. Ja bi tu dodala i pdf TV i Muzika, mada vaša volja. Dodajte chat temu... (: Temu "Photoshop things" premestite u Art deo, ipak je tu mesto za tu temu.
Bodovi: 8/10

Pravila i broj članova Tima: Imate aktivne članove tima samo što bi moderatorka Alice mogla malo da se aktivira (:. 2 Administratora, 4 Moderatora i 3 pisca, odličan broj za ovoliko razvijen forum. Moje čestitke u odabiru tima! Pravila su odlična, raspodoljena na delove, opširna i stroga koliko bi trebala da budu, svaka čast piscu pravila. E da, mala primedbica, smanjite signature nekim članovima, pošto vidim da par njih ima zaista prevelike potpise.
Bodovi: 9/10

Gramatika i pravopis: Odlično, svuda u nazivima foruma i kategorija ste koristili srpska slova šđčćž. I Administratorke pišu srpskim slovima, ne baš uvek sa šđčćž ali makar ne pišu w, ch, sh i ostalo. Ja bi zamolila i ostale članove da pišu po ugledu na članove tima, u prvim redovima na Administratore. Znam da je teško to učiniti, ali vi ste jak forum, možete to. Hvala Bogu, postoji neko ko zna ko je Vuk Karadžić! (: Samo imam malu zamerku (znam da sam dosadna, ali šta ću, to mi je posao): pošto ste profi forum, bezveze mi je što vam se forumzove Tw saga 4ever, sa tom skraćenicom: 4ever. ALi dobro, ne postoji savršenstvo...
Bodovi: 9/10

TOTAL: 26/30


Aktivnost:

Broj članova: Više od 800, svaka čast, odličan broj za 10 meseci. Vidim i da je puno članova online u poslednjih 99 časova što je pohvalno. Super je i to što izuzev članova staffa ima puno članova koji puno pišu, npr. član koji najviše piše i ima najviše postova nije član tima. To je dobro, jer to znači da u tim ne puštate svakoga. Jeste 800 članova puno, ali to i nije toliko čudno jer je Twilight veoma popularna saga.
Bodovi: 14/15

Broj poruka i tema: Dobar broj poruka i tema, ima gde da se piše, ima uvek svežih novosti i novih tema, sve pohvale. Mogli ste malo više pisati u nekim temama, mada nije strašno, 80 000 je velik broj... Jednostavno ste me privukli na forum te me očekujte (:
Bodovi: 13/15

Spam: Pregledala sam dosta tema i moram priznati da se ne spamuje puno, na par mesta sam videla umeren spam ali nije ništa kritično. Pohvalno, zaista...
Bodovi: 4/5

TOTAL: 31/35


UKUPNO BODOVA: 83/100
Žao mi je što ste dobili ovoliko bodova, ali vam je dizajn oduzeo dosta ... ): Nadam se da ste zadovoljni i da ćete sledeći put dobiti mnogo veću ocenu!

-----

Zadovoljna? Smile


_________________
View user profile

4Twilight Saga 4ever Empty Re: Twilight Saga 4ever on Sun Jun 20, 2010 7:12 pm

**Taca**

**Taca**

Vampire heart
Vampire heart
veoma sam zadovoljna

podrudit cemo se da sledeci look ne bude toliko taman
hvala na pregledu

saljem u ZAVRSENE PREGLEDE


_________________
Twilight Saga 4ever Taca

‎"All secrets are deep. All secrets become dark. That's in the nature of secrets."
www.twilight-saga4ever.com
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com