Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Završeno Charmed Magic pregled on Fri Oct 08, 2010 10:19 am

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Pregled za Charmed Magic forum

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…


Charmed Magic pregled Prviutisak

Aktivnost: Prvi dojam za aktivnost foruma starog sedam, osam mjeseci nije baš najbolji. Imate oko 280 – ak članova i premda ne pratim seriju Charmed doima mi se kako je jako popularna među userima na forumima koje sam do sada posjećivala. Pristojan broj postova na forumu, zaživjeli ste premda je sve to s obzirom na datum nastanka moglo da bude dosta bolje. Pošto su ovo stvari koje svaki user pogleda odmah pri svom prvom dolasku na forum, ponijele su sa sobom koji bod. Žao mi je.
Bodovi: 2/5

Izgled: Znam da bi možda mogla i da zanemarim to što sam prije imala priliku navratiti kod vas. Ovaj dizan nema grešaka i vidi se da je urađen profesionalno no onaj koji ste imali prije ovoga, u crvenoj verziji s chatom je po meni bio bolji odabir za vaš forum. Pristajao mi je bolje uz tematiku. Ako zanemarim to i uzmem samo novi u obzir, nekako mi ove boje ne idu uz Charmed, sve mi je pomalo previše 'veselo' s obzirom na tematiku, no ipak, urađeno je profesionalno. Zamjerka i dalje ostaje na bannere na indexu koje morate skkiniti ili u footer ili uraditi portal i njih staviti na portal. Sve ostalo se doima načičkano.
Bodovi: 3/5

TOTAL: 5/10

Charmed Magic pregled Dizajn

Boje: Crvena, crna, možda nešto u tamnijoj varijanti nekako bi mi bolje pristajale uz Charmed. Header je urađen lijepo i može da ostaje boja tabela no promijenila bi boju bodya svakako. Previše mi je zelene svukuda. Sve u svemu mislim da je najbolji odabir neka malo 'magičnija' varijanta kao što je bila ona crvena prije i da ove boje baš i ne prate tematiku. Opet, jeste da je sve urađeno korektno no prva opcija je po meni bila daleko bolji odabir za vas. Uz demone, vještice i moći mi jednostavno ne ide ovoliko zelene. Žao mi je.
Bodovi: 7/10

Slike: Nemam zamjerku na ono što je urađeno sa slikama. Ja bih možda stavila još nekoga od casta na header da to sve bude nekako zanimljivije. Ipak se radi o seriji ne samo jednom članu glumačke ekipe. Pomalo mi sve djeluje nekako prazno. Ikonie za forume naspram ovolikih tabela djeluju dosta maleno. Treba da promijenite forum favicon i uredite neke od ovih grešaka koje sam vam navela jer se s njima forum doima nekako nedovršeno. Buttonsi topica su korektni premda već prije viđeni.
Bodovi: 6/10

Skripte/bagovi: Kada uđem u neki od foruma, pod podforumima do footera mi ostaje ogroman prazan prostor. To treba da se ispravi. Opisi foruma vam nemaju jednako redova i to vam širi/sužava veličinu tabela koja bi trebala da bude jednaka. Ili neke produžite ili neke skratite.
Bodovi: 2/5

TOTAL: 15/25


Charmed Magic pregled Organizacija

Dužina indeksa: Dužina indeksa je korektna premda je situacija mogla da bude bolja samim time kada bi riješili problem s velikim tabelama. Uklonite moderatore s foruma, to će samo da pomogne da se veličina tabela a time i indeksa smanji. Sve u svemu, ovaj dio bi malo mjenjala, samo zbog tabela i moderacije na indeksu, tako da nosi koji bod sa sobom.
Bodovi: 8/10

Pravila i broj članova Tima: Na forumu imate sva pravila koja su potrebna za normalno odvijanje rada foruma. Što se tiče potpisa nisam vidjela neke koji su baš preveliki. Tu situacija na forumima često pobjegne u lošem smjeru. Moram da vas pohvalim za odličan broj administracije i moderacije, što je rijedak slučaj. Administratori su jako aktivni i samim time pokazuju kako im je stalo do projekta kojeg su započeli i to je za svaku pohvalu.
Bodovi: 10/10

Gramatika i pravopis: Što se tiče službenog dijela foruma po meni stojite odlično. Pridržavate se pravila osnovne gramatike kao što bi trebao da radi svaki forum koji ide k tome da bude među najboljima. Neki članovi kucaju tu i tamo bez kvačica, ali svakako, taj dio je teško riješiti bilo kome tako da što se tiče vas ovdje nemam zamjerke.
Bodovi: 10/10

TOTAL: 28/30


Charmed Magic pregled Aktivnost

Broj članova: S obzirom na trenutnu popularnost Čarobnica mislim da ste mogli u šest mjeseci ići dalje od ovoga. Znam kako svi imate mnogo postova i kako se jako trudite no trebalo bi da se sve to podigne na neku malo višu razinu kako se ne bi dogodilo da sve to polako utone u san polako. Bacite se na reklamu, promovirajte sami sebe i tako ćete da promovirate i svoj forum. S obzirom da ste teme već razradili to vam je ono što vam naposljetku i preostaje kako bi zadržali svoje članove i možda još doveli koje nove i tako sve oživjeli.
Bodovi: 7/15

Broj poruka i tema: Imate dobar broj poruka i tema na forumu. Dopada mi se što imate školu magije i postova gotovo svukuda. Treba da ovako nastavite i dalje kako bi se vaš forum nastavio razvijati. U svakom slučaju, ovaj dio je dobar, premda se ipak u šest mjeseci postojanja sve to ipak trebalo da podigne malo više. No pak, želim vam svu sreću.
Bodovi: 11/15

Spam: Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili.
Bodovi: 5/5

TOTAL: 23/35

UKUPNO BODOVA: 71/100

Mali osvrt na ocjenu. Po meni ona treba da bude proporcionalna s vremenom nastanka foruma. Ono što vam je odnijelo bodove jest svakako to što ste se pomalu uspavali u svom projektu. Ne sumnjam da svi jako volite Čarobnice, no pošto svakako imate aktivnih članova na forumu toplo Vam preporičam da se bacite na reklamiranje i što bolje predstavljanje Vašeg foruma kako bi se sve to zajedno 'dobilo na sjaju'. Znam da ste odlično startali, ali malo ste se uspavali, vrijeme je za buđenje. Nadam se iskreno da Vam se pregled dopada i da vam je ukazao na neke Vaše sitne greškice, te vjerujem da ćete sljedeći put briljirati.

Srdačan pozdrav,
Hope


Podijeli pregled:
Code:
[center][size=24][font=Arial][color=olive][b]Pregled za Charmed Magic forum[/b][/color][/font][/size][/center]

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1A/X8/4KqAtxYV/prviutisak.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Aktivnost:[/b] [/color]Prvi dojam za aktivnost foruma starog sedam, osam mjeseci nije baš najbolji. Imate oko 280 – ak članova i premda ne pratim seriju Charmed doima mi se kako je jako popularna među userima na forumima koje sam do sada posjećivala. Pristojan broj postova na forumu, zaživjeli ste premda je sve to s obzirom na datum nastanka moglo da bude dosta bolje. Pošto su ovo stvari koje svaki user pogleda odmah pri svom prvom dolasku na forum, ponijele su sa sobom koji bod. Žao mi je.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=olive][b]Izgled:[/b] [/color]Znam da bi možda mogla i da zanemarim to što sam prije imala priliku navratiti kod vas. Ovaj dizan nema grešaka i vidi se da je urađen profesionalno no onaj koji ste imali prije ovoga, u crvenoj verziji s chatom je po meni bio bolji odabir za vaš forum. Pristajao mi je bolje uz tematiku. Ako zanemarim to i uzmem samo novi u obzir, nekako mi ove boje ne idu uz Charmed, sve mi je pomalo previše 'veselo' s obzirom na tematiku, no ipak, urađeno je profesionalno. Zamjerka i dalje ostaje na bannere na indexu koje morate skkiniti ili u footer ili uraditi portal i njih staviti na portal. Sve ostalo se doima načičkano.
[b]Bodovi: 3/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 5/10[/b][/color]

[center][img]http://www.dodaj.rs/f/3E/AV/3CcDKkTG/dizajn.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Boje:[/b][/color] Crvena, crna, možda nešto u tamnijoj varijanti nekako bi mi bolje pristajale uz Charmed. Header je urađen lijepo i može da ostaje boja tabela no promijenila bi boju bodya svakako. Previše mi je zelene svukuda. Sve u svemu mislim da je najbolji odabir neka malo 'magičnija' varijanta kao što je bila ona crvena prije i da ove boje baš i ne prate tematiku. Opet, jeste da je sve urađeno korektno no prva opcija je po meni bila daleko bolji odabir za vas. Uz demone, vještice i moći mi jednostavno ne ide ovoliko zelene. Žao mi je.
[b]Bodovi: 7/10[/b]

[color=olive][b]Slike:[/b] [/color]Nemam zamjerku na ono što je urađeno sa slikama. Ja bih možda stavila još nekoga od casta na header da to sve bude nekako zanimljivije. Ipak se radi o seriji ne samo jednom članu glumačke ekipe. Pomalo mi sve djeluje nekako prazno. Ikonie za forume naspram ovolikih tabela djeluju dosta maleno. Treba da promijenite forum favicon i uredite neke od ovih grešaka koje sam vam navela jer se s njima forum doima nekako nedovršeno. Buttonsi topica su korektni premda već prije viđeni.
[b]Bodovi: 6/10[/b]

[color=olive][b]Skripte/bagovi:[/b] [/color]Kada uđem u neki od foruma, pod podforumima do footera mi ostaje ogroman prazan prostor.  To treba da se ispravi. Opisi foruma vam nemaju jednako redova i to vam širi/sužava veličinu tabela koja bi trebala da bude jednaka. Ili neke produžite ili neke skratite.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 15/25[/b][/color]


[center][color=olive][img]http://www.dodaj.rs/f/3p/wI/3VZgYxCK/organizacija.png[/img]
[/color][/center]

[color=olive][b]Dužina indeksa:[/b][/color] Dužina indeksa je korektna premda je situacija mogla da bude bolja samim time kada bi riješili problem s velikim tabelama. Uklonite moderatore s foruma, to će samo da pomogne da se veličina tabela a time i indeksa smanji. Sve u svemu, ovaj dio bi malo mjenjala, samo zbog tabela i moderacije na indeksu, tako da nosi koji bod sa sobom.
[b]Bodovi: 8/10[/b]

[color=olive][b]Pravila i broj članova Tima:[/b][/color] Na forumu imate sva pravila koja su potrebna za normalno odvijanje rada foruma. Što se tiče potpisa nisam vidjela neke koji su baš preveliki. Tu situacija na forumima često pobjegne u lošem smjeru. Moram da vas pohvalim za odličan broj administracije i moderacije, što je rijedak slučaj. Administratori su jako aktivni i samim time pokazuju kako im je stalo do projekta kojeg su započeli i to je za svaku pohvalu.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=olive][b]Gramatika i pravopis:[/b][/color] Što se tiče službenog dijela foruma po meni stojite odlično. Pridržavate se pravila osnovne gramatike kao što bi trebao da radi svaki forum koji ide k tome da bude među najboljima. Neki članovi kucaju tu i tamo bez kvačica, ali svakako, taj dio je teško riješiti bilo kome tako da što se tiče vas ovdje nemam zamjerke.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 28/30[/b][/color]


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1S/vJ/167G2Dik/aktivnost.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Broj članova:[/b][/color] S obzirom na trenutnu popularnost Čarobnica mislim da ste mogli u šest mjeseci ići dalje od ovoga. Znam kako svi imate mnogo postova i kako se jako trudite no trebalo bi da se sve to podigne na neku malo višu razinu kako se ne bi dogodilo da sve to polako utone u san polako. Bacite se na reklamu, promovirajte sami sebe i tako ćete da promovirate i svoj forum. S obzirom da ste teme već razradili to vam je ono što vam naposljetku i preostaje kako bi zadržali svoje članove i možda još doveli koje nove i tako sve oživjeli.
[color=olive][color=black][b]Bodovi: 7/15[/b]
[/color]
[/color][color=olive][b]Broj poruka i tema: [/b][/color] Imate dobar broj poruka i tema na forumu. Dopada mi se što imate školu magije i postova gotovo svukuda. Treba da ovako nastavite i dalje kako bi se vaš forum nastavio razvijati. U svakom slučaju, ovaj dio je dobar, premda se ipak u šest mjeseci postojanja sve to ipak trebalo da podigne malo više. No pak, želim vam svu sreću.
[b]Bodovi: 11/15[/b]

[color=olive][b]Spam:[/b][/color]  Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili. 
[b]Bodovi: 5/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 23/35[/b][/color]

[color=olive][b][size=24]UKUPNO BODOVA: 71/100[/size][/b][/color]

Mali osvrt na ocjenu. [color=olive]Po meni ona treba da bude proporcionalna s vremenom nastanka foruma.[/color] Ono što vam je odnijelo bodove jest svakako to što ste se pomalu uspavali u svom projektu. Ne sumnjam da svi jako volite Čarobnice, no pošto svakako imate aktivnih članova na forumu toplo Vam preporičam da se bacite na reklamiranje i što bolje predstavljanje Vašeg foruma kako bi se sve to zajedno 'dobilo na sjaju'. Znam da ste odlično startali, ali malo ste se uspavali, vrijeme je za buđenje. Nadam se iskreno da Vam se pregled dopada i da vam je ukazao na neke Vaše sitne greškice, te vjerujem da ćete sljedeći put briljirati.
[color=olive]
[b][font=Arial]Srdačan pozdrav,
Hope[/font][/b][/color]

Da li si zadovoljan pregledom?Last edited by Hope on Fri Oct 08, 2010 2:35 pm; edited 1 time in total

View user profile

2Završeno Re: Charmed Magic pregled on Fri Oct 08, 2010 2:29 pm

Leonardo

Leonardo

Forumski moljac
Forumski moljac
OMG... Ja nmg da verujem da uopšte imam ovoliko bodova.. xD Msm forum.. xexe.. Za boju se i ja malo slažem a članovi neće da postuju zbog Chatboxa kojeg nedam na forumu.. xD Uskoro, tj. za nnekoliko dana otvaramo prijavljivanje za Charmed Kuću Velikog Brata, pa nadam da će to privući članove! Nego, jel imaš ideju kako da ih nateram da postuju?

Hvala na pregledu!

View user profile

3Završeno Re: Charmed Magic pregled on Fri Oct 08, 2010 2:30 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
O tome ćemo u Planovi i organizacija. Charmed Magic pregled 878791
Drago mi je što ti se dopada pregled.

Završeni pregledi Charmed Magic pregled 790186

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com