Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Završeno Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 11:33 am

pink girl.

pink girl.

Regularan Član
Regularan Član
Ime foruma: Pretty Little Liars
Link: http://prettylittleliars-sr.bigforumpro.com
Opis: Forum je osam knjiga sare shepard, i seriji napravljena po njima. Mozete naci na forumu sve o knjigam, glumcima i novosti. Na forumu mozete da gledate online seriju i citate knjige.
Kolika je starost foruma: od 16.07.2010, ali tek je negde sredinom avgusta kreno sa radom.Last edited by pink girl. on Mon Oct 18, 2010 12:56 am; edited 1 time in total

View user profile

2Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 11:43 am

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Lista čekanja.
Uraditi ću ti ja.

View user profile

3Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 12:57 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Pregled za Pretty Little Liars forum

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…

Pretty Little Liars  Prviutisak

Aktivnost: Za oko dva mjeseca službenog postojanja i rada foruma ne mogu da kažem da je aktivnost na prvi pogled oduševila. Nemojte da me krivo shvatite, imala sam priliku da posjetim prilikom pregleda još neke forume 'vaše starosti' koji su dosegli oko 300 članova i preko 30 000 poruka. Imate tek oko 3000 poruka što nije baš privlačna brojka jer je to ono što novi članovi, tj. gosti koji dolaze da pogledaju da li da se registriraju prvo primijete. Oko 60 registriranih članova i tek jedanaest na posljednjih konektiranih na listi 99h online nije brojka koja bi me impresionirala. Treba da još radite na svojoj reklami kako bi oživjeli svoj projekt. Svu sreću djevojke, no prvi dojam na aktivnost odnio vam je koji bod.
Bodovi: 2/5

Izgled: Premda mi se početna stranica jako dugo loadala i na nju ide zamjerka što po meni treba da bude bojama uklopljena, makar do neke mjere s onim što se može naći na forumu. Što se tiče izgleda portal mi se dopao. Korektno je uređen što nije česta prilika za vidjeti. Cijela ideja skina djeluje korektno na prvi pogled, premda su neke bojice možda pogrešno odabrane, no o tome ćemo u dijelu dizajna. Jedina stvar koja mi uvijek zaista nagrdi prvi dojam su banneri, posebice scroll banneri na indexu. Sa njima ondje gdje treba, ili na portal ili u footer s nekim lijepim hoverom i sve to, vjerujem da se većina slaže sa mnom da djeluje mnogo ukusnije. Primjetni bugovi na forumu mi uvijek pomalo naruše prvi dojam tako da na tome gubite koji bod.
Bodovi: 2/5

TOTAL: 4/10


Pretty Little Liars  Dizajn

Boje: Što se tiče boja po meni su pomalo ublijedile cijeli dojam. Već sam pisala o tome kako pri odabiru boja pri dizajniranju looka za forum jedna boja treba da bude temeljna/jača boja koja će da nosi cijeli izgled. Uzmimo za primjer FoF koji jest da ima svijetlo plavu ali na određenim djelovima dominira dosta jača zelena, to bih također uradila i kod vas, naravno s nekom drugom bojom. Bolje je kada boje koje se nalaze na forumu nisu toliko slične po toplini. Bez temeljne boje se skin nekako utopi i ne bude upečatljiv što je bitno za prvi dojam foruma. Premda je to pomalo i stvar osobnog ukusa tako da ne mogu da kažem. No pak, ovo bi po meni bilo bolje rješenje.
Bodovi: 6/10

Slike: Lijepa mi je slika koja je odabrana za header, premda ne bih u footer stavila istu samo smanjenu. Trebalo je da se u sve to doda malo mašte. Ova mi je slika odrađena lijepo http://www.dodaj.rs/f/2T/4H/2QwGqEkd/155mmmajpg.png . Dopadaju mi se ikonice za forume, jednostavne su a lijepe. Pomalo me zbunjuje što u navigaciji nemate button za portal tako da bih i njega dodala. Što se tiče rankova, treba da promijenite rank za dizajnera jer je urađen na bijeloj pozadini dok su ostali urađeni na transparetnoj. Možda bih također smanjila ikone za teme i to bi bilo to što se tiče slika. Svakako djevojke, korektno, no ipak se nažalost našla koja zamjerka. Nadam se kako ćete da briljirate sljedeći put.
Bodovi: 5/10

Skripte/bagovi: Nije mi se dopao što imate prilično primjetan bug i na headeru i na footeru. Header je širi od bodya 2 – 3 piksela i da su jače boje to ne bi moglo da stoji tako jer bi se jako primjećivalo. Pogrešno je odabrana boja slike na footeru jer se ne podudara s ostatkom bodya. Sve ovo se da jednostavno prepraviti i u PS tako da vjerujem da ćete da to i uradite. Nažalost, pošto su bugovi zaista primjetni, moraju da ponesu sa sobom koji bod.
Bodovi: 2/5

TOTAL: 13/25


Pretty Little Liars  Organizacija

Dužina indeksa: Imate odličnu dužinu indexa, po meni u nijednom dijelu niste pogriješili. Imam prijedlog što se tiče zatvaranja foruma za goste. Mnogo je privlačnije da pokažete sadržaj svog foruma gostima, ako ne u cijelosti onda makar dio foruma kako bi ih time privukli da se registriraju. Malo će se članova da registrira na slijepo, pa djevojke ako želite, možete. Također ne bi bilo loše da uklonite moderatore s indexa te dodate opise foruma kako bi olakšali snalaženje na forumu novim članovima. Osim tih prijedloga ne mogu da stavim zamjerku ovdje. Ovdje ste super. Bravo.
Bodovi: 10/10

Pravila i broj članova Tima: Na forumu imate sva pravila koja su potrebna za normalno odvijanje rada foruma. Premda volim da vidim u pravilniku dio koji se odnosi na potpise te na fenserski jezik, napisana su kratko i jasno te zaista sadržavaju sve potrebno za normalno odvijanje rada foruma. Mislim da vam na ovoliko članova nije potrebna ovolika administracija, točnije ima vas zajedno šestoro na pedeset članova na svakako, neće uvijek da bude tako. Jednom sam napomenula da svatko u tim uzima onoliko članova koliko smatra da mu je potrebno ukoliko neke stvari ne može da stigne sam, tako da djevojke, ovdje vam je ocjena super.
Bodovi: 10/10

Gramatika i pravopis: Što se tiče službenog dijela foruma po meni stojite dobro. Pridržavate se pravila osnovne gramatike kao što bi trebao da radi svaki forum koji ide k tome da bude među najboljima. Neki članovi kucaju tu i tamo bez kvačica, ali svakako, taj dio je teško riješiti bilo kome tako da što se tiče vas ovdje nemam zamjerke.
Bodovi: 10/10

TOTAL: 30/30

Pretty Little Liars  Aktivnost

Broj članova: Ne poznajem dobro vašu tematiku no svakako, rekla sam prije da sam imala priliku da vidim forume koji su imali malo bolji start od vašega tako da i ne mogu da ocjenim jednako. Treba da se 'bacite' na agresivnu reklamu i prije toga ispravite neke od greškica koje sam vam navela kako bi mogli da briljirate pred svojim budućim članovima. Šezdeset korisnika u dva mjeseca ponijeli su sa sobom koji bod. Jer ipak nažalost može da bude malo bolje.
Bodovi: 6/15

Broj poruka i tema: Opet kažem, treba da još malo razradite cijelu koncepciju foruma. Tri tisuće poruka u dva mjeseca je malo. Premda imate tema bilo je i boljih od vas i opet kažem da ne mogu da ocjenim jednako jer to ne bi bilo objektivno. Postujte originalne i zanimljive teme kako bi i samim članovima bilo zanimljivije da kod vas postuju. Znam da je teško svima na početku i želim da vas vidim nakon nekog vremena kako ćete da se razvijate i da ocjene po svim temama budu odlične.
Bodovi: 8/15

Spam: Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili.
Bodovi: 5/5

TOTAL: 19/35


UKUPNO BODOVA: 66/100

Malen osvrt na ocjenu. Znam da može nije onakva kakvu ste očekivali. Svačiji je forum onome tko ga napravi stotica i opet kažem ne treba da bude drugačije. Ja ocjenjujem proporcionalno s nastankom foruma te moram da budem objektivna koliko mogu. Bilo je nekih koji su bili bolji od vas u gore navedenim sekcijama a postoje jednako vremena i ne mogu da dam istu ocjenu jer to ne bi bilo korektno. Nadam se kako vam se dopada pregled i neki savjeti koji se mogu naći u njemu, ukoliko nije, opet, budite slobodni da naručite još jedan poslije ovoga.
Svaki početak je težak djevojke, želim vam sve najbolje.

Srdačan pozdrav,
Hope

Podijeli pregled s članovima:
Code:
[center][size=24][font=Arial][color=olive][b]Pregled za Pretty Little Liars forum[/b][/color][/font][/size][/center]

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…

[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1A/X8/4KqAtxYV/prviutisak.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Aktivnost:[/b][/color] Za oko dva mjeseca službenog postojanja i rada foruma ne mogu da kažem da je aktivnost na prvi pogled oduševila. Nemojte da me krivo shvatite, imala sam priliku da posjetim prilikom pregleda još neke forume 'vaše starosti' koji su dosegli oko 300 članova i preko 30 000 poruka. Imate tek oko 3000 poruka što nije baš privlačna brojka jer je to ono što novi članovi, tj. gosti koji dolaze da pogledaju da li da se registriraju prvo primijete. Oko 60 registriranih članova i tek jedanaest na posljednjih konektiranih na listi 99h online nije brojka koja bi me impresionirala. Treba da još radite na svojoj reklami kako bi oživjeli svoj projekt. Svu sreću djevojke, no prvi dojam na aktivnost odnio vam je koji bod.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=olive][b]Izgled:[/b][/color] Premda mi se početna stranica jako dugo loadala i na nju ide zamjerka što po meni treba da bude bojama uklopljena, makar do neke mjere s onim što se može naći na forumu. Što se tiče izgleda portal mi se dopao. Korektno je uređen što nije česta prilika za vidjeti. Cijela ideja skina djeluje korektno na prvi pogled, premda su neke bojice možda pogrešno odabrane, no o tome ćemo u dijelu dizajna. Jedina stvar koja mi uvijek zaista nagrdi prvi dojam su banneri, posebice scroll banneri na indexu. Sa njima ondje gdje treba, ili na portal ili u footer s nekim lijepim hoverom i sve to, vjerujem da se većina slaže sa mnom da djeluje mnogo ukusnije. Primjetni bugovi na forumu mi uvijek pomalo naruše prvi dojam tako da na tome gubite koji bod.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 4/10[/b][/color]


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/3E/AV/3CcDKkTG/dizajn.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Boje:[/b][/color] Što se tiče boja po meni su pomalo ublijedile cijeli dojam. Već sam pisala o tome kako pri odabiru boja pri dizajniranju looka za forum jedna boja treba da bude temeljna/jača boja koja će da nosi cijeli izgled. Uzmimo za primjer FoF koji jest da ima svijetlo plavu ali na određenim djelovima dominira dosta jača zelena, to bih također uradila i kod vas, naravno s nekom drugom bojom. Bolje je kada boje koje se nalaze na forumu nisu toliko slične po toplini. Bez temeljne boje se skin nekako utopi i ne bude upečatljiv što je bitno za prvi dojam foruma. Premda je to pomalo i stvar osobnog ukusa tako da ne mogu da kažem. No pak, ovo bi po meni bilo bolje rješenje.
[b]Bodovi: 6/10[/b]

[color=olive][b]Slike:[/b][/color] Lijepa mi je slika koja je odabrana za header, premda ne bih u footer stavila istu samo smanjenu. Trebalo je da se u  sve to doda malo mašte. Ova mi je slika odrađena lijepo http://www.dodaj.rs/f/2T/4H/2QwGqEkd/155mmmajpg.png  . Dopadaju mi se ikonice za forume, jednostavne su a lijepe. Pomalo me zbunjuje što u navigaciji nemate button za portal tako da bih i njega dodala. Što se tiče rankova, treba da promijenite rank za dizajnera jer je urađen na bijeloj pozadini dok su ostali urađeni na transparetnoj. Možda bih također smanjila ikone za teme i to bi bilo to što se tiče slika. Svakako djevojke, korektno, no ipak se nažalost našla koja zamjerka. Nadam se kako ćete da briljirate sljedeći put.
[b]Bodovi: 5/10[/b]

[color=olive][b]Skripte/bagovi:[/b][/color] Nije mi se dopao što imate prilično primjetan bug i na headeru i na footeru. Header je širi od bodya 2 – 3 piksela i da su jače boje to ne bi moglo da stoji tako jer bi se jako primjećivalo. Pogrešno je odabrana boja slike na footeru jer se ne podudara s ostatkom bodya. Sve ovo se da jednostavno prepraviti i u PS tako da vjerujem da ćete da to i uradite. Nažalost, pošto su bugovi zaista primjetni, moraju da ponesu sa sobom koji bod.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 13/25[/b][/color]


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/3p/wI/3VZgYxCK/organizacija.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Dužina indeksa:[/b][/color] Imate odličnu dužinu indexa, po meni u nijednom dijelu niste pogriješili. Imam prijedlog što se tiče zatvaranja foruma za goste. Mnogo je privlačnije da pokažete sadržaj svog foruma gostima, ako ne u cijelosti onda makar dio foruma kako bi ih time privukli da se registriraju. Malo će se članova da registrira na slijepo, pa djevojke ako želite, možete. Također ne bi bilo loše da uklonite moderatore s indexa te dodate opise foruma kako bi olakšali snalaženje na forumu novim članovima. Osim tih prijedloga ne mogu da stavim zamjerku ovdje. Ovdje ste super. Bravo.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=olive][b]Pravila i broj članova Tima:[/b][/color] Na forumu imate sva pravila koja su potrebna za normalno odvijanje rada foruma. Premda volim da vidim u pravilniku dio koji se odnosi na potpise te na fenserski jezik, napisana su kratko i jasno te zaista sadržavaju sve potrebno za normalno odvijanje rada foruma. Mislim da vam na ovoliko članova nije potrebna ovolika administracija, točnije ima vas zajedno šestoro na pedeset članova na svakako, neće uvijek da bude tako. Jednom sam napomenula da svatko u tim uzima onoliko članova koliko smatra da mu je potrebno ukoliko neke stvari ne može da stigne sam, tako da djevojke, ovdje vam je ocjena super.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=olive][b]Gramatika i pravopis:[/b][/color] Što se tiče službenog dijela foruma po meni stojite dobro. Pridržavate se pravila osnovne gramatike kao što bi trebao da radi svaki forum koji ide k tome da bude među najboljima. Neki članovi kucaju tu i tamo bez kvačica, ali svakako, taj dio je teško riješiti bilo kome tako da što se tiče vas ovdje nemam zamjerke.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 30/30[/b][/color]

[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1S/vJ/167G2Dik/aktivnost.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Broj članova:[/b][/color] Ne poznajem dobro vašu tematiku no svakako, rekla sam prije da sam imala priliku da vidim forume koji su imali malo bolji start od vašega tako da i ne mogu da ocjenim jednako. Treba da se 'bacite' na agresivnu reklamu i prije toga ispravite neke od greškica koje sam vam navela kako bi mogli da briljirate pred svojim budućim članovima. Šezdeset korisnika u dva mjeseca ponijeli su sa sobom koji bod. Jer ipak nažalost može da bude malo bolje.
[b]Bodovi: 6/15[/b]

[color=olive][b]Broj poruka i tema:[/b][/color] Opet kažem, treba da još malo razradite cijelu koncepciju foruma. Tri tisuće poruka u dva mjeseca je malo. Premda imate tema bilo je i boljih od vas i opet kažem da ne mogu da ocjenim jednako jer to ne bi bilo objektivno. Postujte originalne i zanimljive teme kako bi i samim članovima bilo zanimljivije da kod vas postuju. Znam da je teško svima na početku i želim da vas vidim nakon nekog vremena kako ćete da se razvijate i da ocjene po svim temama budu odlične.
[b]Bodovi: 8/15[/b]

[color=olive][b]Spam:[/b][/color] Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili.
[b]Bodovi: 5/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 19/35[/b]


[/color][color=olive][b][size=24]UKUPNO BODOVA: 66/100[/size][/b][/color]

Malen osvrt na ocjenu. Znam da može nije onakva kakvu ste očekivali. Svačiji je forum onome tko ga napravi stotica i opet kažem ne treba da bude drugačije. Ja ocjenjujem proporcionalno s nastankom foruma te moram da budem objektivna koliko mogu. Bilo je nekih koji su bili bolji od vas u gore navedenim sekcijama a postoje jednako vremena i ne mogu da dam istu ocjenu jer to ne bi bilo korektno. Nadam se kako vam se dopada pregled i neki savjeti koji se mogu naći u njemu, ukoliko nije, opet, budite slobodni da naručite još jedan poslije ovoga.
Svaki početak je težak djevojke, želim vam sve najbolje.

Srdačan pozdrav,
Hope

Da li ste zadovoljni pregledom?Last edited by Hope on Sun Oct 17, 2010 1:30 pm; edited 1 time in total

View user profile

4Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 1:19 pm

Maikhee

Maikhee

Forum Maker
Forum Maker
Nemojte još lock. Evo upravo pišem pregled.Last edited by Maikhee on Sun Oct 17, 2010 2:37 pm; edited 1 time in total

View user profile

5Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 2:33 pm

pink girl.

pink girl.

Regularan Član
Regularan Član
Zadovoljna sam pregledom, nisam ni ocekivala neke velike ocene, jer serija nije prikazana , nigde sem u americi,a ni knjige nisu sve preveli... ali ovako nije los pregled. Pokusacemo da popravimo sve sto nam rekli! Smile

View user profile

6Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 2:59 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Drago mi je.
Počekati ćemo Milana za lock da dobijete što više savjeta.

View user profile

7Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 3:16 pm

Maikhee

Maikhee

Forum Maker
Forum Maker
Pregled za Pretty Little Liars forum
http://prettylittleliars-sr.bigforumpro.com/

Pretty Little Liars  Hwbl9l

Prvi utisak:
Za forum koji je star tačno tri meseca, moj prvi dojam što se tiče aktivnosti ovog foruma nije baš najbolji. Bio sam na nekim forumima koji su stari jedva dva meseca pa imaju skoro 200 članova i preko 20 000 poruka. S druge strane vi imate jedva 3 000 poruka tačnije 2884 poruka koje su napisali 59 članova što je naravno veoma malo za tri meseca. Mada s obzirom na tematiku foruma a to je ja mislim a to je koliko mi se čini neka nova serija. Verujem da će ovaj forum biti popularniji kasnije kada i serija postane popularnija. Što se tiče izgleda na prvi dojam moram da kažem da ste ostavili poprilično dobar utisak. Početna stranica mi se veoma sviđa. Jedino se po meni ne slažu navigacije na početnoj strani (Forum, Pravila, Galerija, Register). A kad smo već kod navigacija ne dopada mi se to što ih ima i na srpskom (pravila, galerija, forum) i na engleskom (forum, register) jeziku. Što se tiče izgled skina na forumu on je veoma svetao za moj ukus. Takođe neka slova se jedva vide pošto pozadina je svetlo-siva a slova su bela. Navigacije, ikonice, slike su odlične.
10/15

Dizajn:
Ja lično mislim da kad se biraju osnovne boje za forum, treba se gledati na to, da bi boje bile vezane za tematiku foruma kako bi je pratile. Tematika ovog foruma je kako sam razumeo serija Pretty Little Liars. Dok sa tražio nešto o njoj na internetu, video sam i neke forume te iste tematika a ti forumi imaju neke stvarno lepe kombincije boja (jedan je čak i domaći - srpski ja mislim). Pokušajte da uzmete na primer poster od serije i odvojite neke osnovne boje. Probajte na primer ovu sliku: http://i52.tinypic.com/opqlhz.jpg Tu se jasno može vide da su osnovne boje neka svetla plava i braon boja. Sporedna boja tj. boja teksta je bela. Eto ja sam samo predložio a vi radite šta vam je volja sa bojama. Što se tiče slika nemam zamerki. Ja lično bi stavio neke tamnije boje ali da bi bilo nekako življe ali ne brinite, neću vam smanjiti ocenu zbog toga. Header i Footer su stvarno odlično urađeni. Za ikonice nemam reči. O navigacijama u trakama da i ne govorim. Pozadina je malo prazna ali nije loša. Svaka čast! Ima jedan bug između headera i boyija, iako to nije ništa strašno. Samo smanjite širinu headera za jedno 5-6 piksela.
10/20

Organizacija:
Imate odličnu dužinu indeksa, po meni u nijednom dijelu niste pogriješili. Jako mi se sviđa to što imate nazive foruma i na engleskom (Novosti/News). Ne bi bilo loše kada biste dodali opise foruma. Takođe ne sviđa mi se baš to što gosti ne mogu da vide ceo forum kada dođu na njega. Time smanjujete verovatnoću da će se gosti registrovati na forum. Oni se najverovatnije neće registrovati na forum ako nemaju nekakvu predstavu o njemu. Inače kao što sam rekao dužina indeksa je odlična. Broj članova tima je dobar. Možda imate jednog administratora više nego što biste trebali da imate. Forum sa 59 članova ne zahteva više od jednog administratora i 2-3 moderatora. Mogli biste da oduzmete jednom administratoru poziciju i da ga ubacite u moderatore. Naravno to nije neophodno. Od viška glava ne boli. A ovo nije ni neki veliki višak. Broj članova sa pozicijom moderator je savršen.
17/20

Profesionalnost:
Pravila nisu previše stroga ni previše blaga a čak ih nema ni puno. Neka važna pravila možda i fale ali nema veze. Pravila što su trenutno napisana obuhvataju sva pravila ponašanja na forumu kojih svaki član treba da se pridržava. Svi administratori i moderatori se pridržavaju pravila gramatike i pišu sve na latinskom jeziku sa ščćž što je za veliku pohvalu. Gramatički sve je super napisano na srpskom jeziku kako i treba. Članovi stavljaju velika slova samo tamo gde treba, tačke, zarezi, upitnici sve je pod konac. Naravno tu i tamo ima mali broj izuzetaka. Bilo bi dobro da ubacite i to u pravila (naprimer: Članovima nije dozvoljeno da pišu na forumu razne skraćenice kao što su sh, ch, w osim u stranim rečima gde se oni u stvarnosti i koriste). Tako nešto.
15/15

Aktivnost:
Kao što sam već izneo to u svom prvom utisku. Bio sam na nekim forumima koji su stari jedva dva meseca pa imaju skoro 200 članova i preko 20 000 poruka. S druge strane vi imate jedva 3 000 poruka tačnije 2884 poruka koje su napisali 59 članova što je naravno veoma malo za tri meseca. Mada s obzirom na tematiku foruma a to je ja mislim a to je koliko mi se čini neka nova serija. Verujem da će ovaj forum biti popularniji kasnije kada i serija postane popularnija. Samo reklamirajte forum na raznim drugim forumima, sajtovima, blogovima kako domaćim tako i stranim. Takođe razmenjujte banere, poruke i članove na FoF-u. Siguran sam da će vam to doprineti veoma mnogo članova i poruka za kratko vreme. Iako je forum Svaštara jedan od najaktivnijih, na forumu spam je neprimetljiv. Članovi odgovaraju punim rečenicama, bez skraćenica. Normalno tu i tamo ima izuzetaka
16/30

Konacna ocena: 68/100
Komentar:
Dosta bodova u ovom pregledu vam je oduzeo manjak članova na vašem forumu. Kao što sam već rekao reklamiranje i razmene su najbolja, najbrža i najefektivnija rešenja. Takođe tu su i one male greškice u dizajnu iako to nisu velike greške. Njih je lako popraviti. Možda ste očekivali veću ocenu, ali žao mi je takva je kakva je. Mada bez brige. Ipak je forum još mlad. Ima mnogo foruma koji imaju godinu dve pa kreatori nisu ništa uradili da bi on postao bolji. Takvi forumi na ovim pregledima ne bi dobili ocenu iznad 50. Samo tako nastavite. Dobro vam je krenulo.


Pregledao Maikhee

__________________________________________________

Podeli pregled sa ostalim clanovima foruma:

Code:
[center][u][color=#82ad00][b][size=18]Pregled za [color=black]Pretty Little Liars[/color] forum[/size][/b][/color][/u]
[b]http://prettylittleliars-sr.bigforumpro.com/[/b]

[IMG]http://i55.tinypic.com/hwbl9l.jpg[/IMG][/center]

[u][color=#82ad00][b]Prvi utisak: [/b][/u][/color][justify]Za forum koji je star tačno tri meseca, moj prvi dojam što se tiče aktivnosti ovog foruma nije baš najbolji. Bio sam na nekim forumima koji su stari jedva dva meseca pa imaju skoro 200 članova i preko 20 000 poruka. S druge strane vi imate jedva 3 000 poruka tačnije 2884 poruka koje su napisali 59 članova što je naravno veoma malo za tri meseca. Mada s obzirom na tematiku foruma a to je ja mislim a to je koliko mi se čini neka nova serija. Verujem da će ovaj forum biti popularniji kasnije kada i serija postane popularnija. Što se tiče izgleda na prvi dojam moram da kažem da ste ostavili poprilično dobar utisak. Početna stranica mi se veoma sviđa. Jedino se po meni ne slažu navigacije na početnoj strani (Forum, Pravila, Galerija, Register). A kad smo već kod navigacija ne dopada mi se to što ih ima i na srpskom (pravila, galerija, forum) i na engleskom (forum, register) jeziku. Što se tiče izgled skina na forumu on je veoma svetao za moj ukus. Takođe neka slova se jedva vide pošto pozadina je svetlo-siva a slova su bela. Navigacije, ikonice, slike su odlične.[/justify][b]10/15[/b]

[u][color=#82ad00][b]Dizajn:[/b][/u][/color][justify]Ja lično mislim da kad se biraju osnovne boje za forum, treba se gledati na to, da bi boje bile vezane za tematiku foruma kako bi je pratile. Tematika ovog foruma je kako sam razumeo serija Pretty Little Liars. Dok sa tražio nešto o njoj na internetu, video sam i neke forume te iste tematika a ti forumi imaju neke stvarno lepe kombincije boja (jedan je čak i domaći - srpski ja mislim). Pokušajte da uzmete na primer poster od serije i odvojite neke osnovne boje. Probajte na primer ovu sliku: http://i52.tinypic.com/opqlhz.jpg Tu se jasno može vide da su osnovne boje neka svetla plava i braon boja. Sporedna boja tj. boja teksta je bela. Eto ja sam samo predložio a vi radite šta vam je volja sa bojama. Što se tiče slika nemam zamerki. Ja lično bi stavio neke tamnije boje ali da bi bilo nekako življe ali ne brinite, neću vam smanjiti ocenu zbog toga. Header i Footer su stvarno odlično urađeni. Za ikonice nemam reči. O navigacijama u trakama da i ne govorim. Pozadina je malo prazna ali nije loša. Svaka čast! Ima jedan bug između headera i boyija, iako to nije ništa strašno. Samo smanjite širinu headera za jedno 5-6 piksela.[/justify][b]10/20[/b]

[u][color=#82ad00][b]Organizacija:[/b][/u][/color][justify]Imate odličnu dužinu indeksa, po meni u nijednom dijelu niste pogriješili. Jako mi se sviđa to što imate nazive foruma i na engleskom (Novosti/News). Ne bi bilo loše kada biste dodali opise foruma. Takođe ne sviđa mi se baš to što gosti ne mogu da vide ceo forum kada dođu na njega. Time smanjujete verovatnoću da će se gosti registrovati na forum. Oni se najverovatnije neće registrovati na forum ako nemaju nekakvu predstavu o njemu. Inače kao što sam rekao dužina indeksa je odlična. Broj članova tima je dobar. Možda imate jednog administratora više nego što biste trebali da imate. Forum sa 59 članova ne zahteva više od jednog administratora i 2-3 moderatora. Mogli biste da oduzmete jednom administratoru poziciju i da ga ubacite u moderatore. Naravno to nije neophodno. Od viška glava ne boli. A ovo nije ni neki veliki višak. Broj članova sa pozicijom moderator je savršen.[/justify][b]17/20[/b]

[u][color=#82ad00][b]Profesionalnost:[/b][/u][/color][justify]Pravila nisu previše stroga ni previše blaga a čak ih nema ni puno. Neka važna pravila možda i fale ali nema veze. Pravila što su trenutno napisana obuhvataju  sva pravila ponašanja na forumu kojih svaki član treba da se pridržava. Svi administratori i moderatori se pridržavaju pravila gramatike i pišu sve na latinskom jeziku sa ščćž što je za veliku pohvalu. Gramatički sve je super napisano na srpskom jeziku kako i treba. Članovi stavljaju velika slova samo tamo gde treba, tačke, zarezi, upitnici sve je pod konac.  Naravno tu i tamo ima mali broj izuzetaka. Bilo bi dobro da ubacite i to u pravila (naprimer: Članovima nije dozvoljeno da pišu na forumu razne skraćenice kao što su sh, ch, w osim u stranim rečima gde se oni u stvarnosti i koriste). Tako nešto.[/justify][b]15/15[/b]

[u][color=#82ad00][b]Aktivnost:[/b][/u][/color][justify]Kao što sam već izneo to u svom prvom utisku. Bio sam na nekim forumima koji su stari jedva dva meseca pa imaju skoro 200 članova i preko 20 000 poruka. S druge strane vi imate jedva 3 000 poruka tačnije 2884 poruka koje su napisali 59 članova što je naravno veoma malo za tri meseca. Mada s obzirom na tematiku foruma a to je ja mislim a to je koliko mi se čini neka nova serija. Verujem da će ovaj forum biti popularniji kasnije kada i serija postane popularnija. Samo reklamirajte forum na raznim drugim forumima, sajtovima, blogovima kako domaćim tako i stranim. Takođe razmenjujte banere, poruke i članove na FoF-u. Siguran sam da će vam to doprineti veoma mnogo članova i poruka za kratko vreme. Iako je forum Svaštara jedan od najaktivnijih, na forumu spam je neprimetljiv. Članovi odgovaraju punim rečenicama, bez skraćenica. Normalno tu i tamo ima izuzetaka[/justify][b]16/30[/b]

[u][color=#82ad00][b][size=18]Konacna ocena:[/size][/color][/u] [size=18]68/100[/b][/size]
[b]Komentar:[/b] [justify][i]Dosta bodova u ovom pregledu vam je oduzeo manjak članova na vašem forumu. Kao što sam već rekao reklamiranje i razmene su najbolja, najbrža i najefektivnija rešenja. Takođe tu su i one male greškice u dizajnu iako to nisu velike greške. Njih je lako popraviti. Možda ste očekivali veću ocenu, ali žao mi je takva je kakva je. Mada bez brige. Ipak je forum još mlad. Ima mnogo foruma koji imaju godinu dve pa kreatori nisu ništa uradili da bi on postao bolji. Takvi forumi na ovim pregledima ne bi dobili ocenu iznad 50. Samo tako nastavite. Dobro vam je krenulo.[/i][/justify]


[right][size=9][b]Pregledao [u]Maikhee[/u][/b][/size][/right]Last edited by Maikhee on Sun Oct 17, 2010 3:28 pm; edited 1 time in total

View user profile

8Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 3:21 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Može lock pink girl, zadovoljna si?

View user profile

9Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 3:24 pm

pink girl.

pink girl.

Regularan Član
Regularan Član
moze

View user profile

10Završeno Re: Pretty Little Liars on Sun Oct 17, 2010 3:25 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Završeni pregledi Pretty Little Liars  790186

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Free forum | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com