Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Završeno GG Croatia on Sun Nov 07, 2010 5:08 pm

Josip

Josip

Senior
Senior
Ime foruma: Gossip Girl Croatia
Link: http://www.gossipgirlcroatia.com
Opis: Forum o američkoj seriji Gossip Girl, koja ima i svoje istoimene romane!
Kolika je starost foruma: 9 mjeseci
Nalog:FoFpregled
Pass: 336699

View user profile

2Završeno Re: GG Croatia on Sun Nov 07, 2010 5:32 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Lista cekanja.


_________________
View user profile

3Završeno Re: GG Croatia on Mon Nov 08, 2010 12:43 am

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Pregled za Gosip Girl Croatia forum

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…


GG Croatia Prviutisak

Aktivnost: Prvi dojam na vašu online listu što se tiče aktivnosti u posljednjih 99h je korektan. Imate negdje malo više od 40-ak konektiranih članova ako izuzmemo staff foruma što je dobra brojka. S obzirom na vrijeme postojanja mogla je da bude malo dulja, no kako zapravo ne poznajem dobro tematiku vašeg foruma ne mogu da zaključim ni kolika bi trebala vaša popularnost biti. Što se tiče poruka, brojka me nije pretjerano oduševila. Nažalost, uvijek moram da pojasnim kako zamjerka ne bi bila krivo shvaćena. Jedan od posljednjih pregleda koje sam radila bio je forum star oko tri mjeseca s preko 30 000 poruka, tako da na ovom djelu možete da radite na sebi. Brojka korisnika je zadovoljavajuća ipak, poruke ne odaju što se kaže baš genijalnu aktivnost.
Bodovi: 3/5

Izgled: S obzirom da sam imala prilike pogledati i drugi Josipov forum na FoF nisam očekivala ni ništa manje od ovoga. Opet kažem, ne poznajem dovoljno tematiku da bih znala tko bi sve trebao na logo i sl. Ovo što ste uradili sa svojim forumom što se tiče izgleda na prvi pogled mi se veoma dopalo. Lijepo odrađen skin premda su me pomalo smorili punBB skinovi, moram da kažem da ste jako lijepi na prvi pogled bez ijednog vidljivog buga što je iskreno da kažem rijedak slučaj. Smatram također da s obzirom kako ste lijepo uradili forum da bi svakako trebali i da dodate portal. Sve u svemu prvi dojam što se tiče izgleda je odličan.
Bodovi: 5/5

TOTAL: 8/10


GG Croatia Dizajn

Boje: Što se tiče boja nemam ni jednu zamjerku. Možda ne bi bile moj osobni odabir jer sam pomalo prerasla pink moram da kažem kako je sve jako lijepo uklopljeno i prijatno za oči. Ničega nema pretjerano, skin uistinu odiše elegancijom. Možda bih tek ove slikice uklopila bojom jer kada je sve do detalja usklađeno onda bi uradila i sitnice - >
-primjer-
Eventualno bih promijenila boju quick replaya te bi potamnila boju imena kategorije jer se ne vide nazivi kategorija zbog slične nijanse.
Za ostale stvari nemam što da kažem, bilo kakva primjedba bi bila stvar osobnog ukusa.
Bodovi: 10/10

Slike: Što se tiče slikica i tu ste gotovo pa bezgrešni. Premda je logo za nijansicu prevelik, dopada mi se kako je urađen/ideja. Čak mi je i sladak ovaj stroke na logu oko likova. Ono što je moglo da bude izvedeno na drugi način su navigacije. Pomalo su mi se utopile i to je odmah kada sam pristigla na forum bila tek sitna zamjerka. Ikone za forume i ikone topicsa su jako lijepo uklopljene u cijeli skin. Ja bi ove slikice mijenjala, to sam već napomenula.
-primjer-
Nisam sigurna zašto nemate rankove, i njih bi nekako ukomponirala u vaš look.
Bodovi: 9/10

Skripte/bagovi: Što se tiče bugova ne mogu da sitničarim premda mogu da napomenem neke sitne koje sam vidjela. Kada bih vas ocjenjivala kao druge dobili bi čistu peticu jer ste među ljepšim i boljim forumima što se tiče dosta stvari, no kod takvih sam uvijek malo stroža. Nemate jednake opise foruma, što vam sužava ili širi tabele foruma, kako god hoćete
- > -primjer-
Treba promijeniti boju ovdje - > -primjer-
Ovo se preklapa - > -primjer-
Footer je tek za nijansu tamniji od pozadine - > -primjer-
Dio za humor vam je toliko raširio tabele kada se klikne na članove da bih ga ja ukinula upoće.
Svi bugovi su hajmo to tako reći, na prvi pogled neprimjetni. Ne mogu da kažem da ih nemate u potpunosti, svatko ih ima, ali makar na indeksu nemate vidljivih što je vjerovali ili ne rijedak slučaj.
Bodovi: 4/5

TOTAL: 23/25

GG Croatia Organizacija

Dužina indeksa: Na dužini indeksa bi se dalo poraditi. Ovaj dio gdje je Cast su u principu većinom novosti koje bi mogle da idu u forum koji imate već predviđen za to mislim da se i zove novosti. A sve ostalo koje ne bi spadalo u net članke, kao nekakve diskusijice i ankete ili nešto slično staviti u forum Diskusije. Tako bi se znatno smanjio indeks i olakšalo scrollanje članovima. Možda da razmislite o return top opciji također. Moglo je da bude malo bolje.
Bodovi: 7/10

Pravila i broj članova Tima: Što se tiče broja članova tima, broj administratora po meni je sasvim korektan no ipak mislim kako je na 26 000 poruka možda malo previše 4 moderatora, premda ipak, uvijek to ostavljam na izbor timu, jer prije svega vi najbolje znate koliko vam je pomoći potrebno da bi obavljali neke stvari po forumu. No sve to sa strane. Lijepo i korektno sastavljena pravila no moram priznati da bez obzira što mi se dopada i to što imate pravilo o qouteu te također imate pravilo o popisima, ovoga o potpisima se baš i ne pridržavate na forumu. Sve ostalo je korektno. Nepoštivanje pravilnika kao i uvije nosi posljedice. Žao mi je.
Bodovi: 7/10

Gramatika i pravopis: Tu nemam što da kažem. Pridržavate se pravila osnovne gramatike i to činite jako dobro. Nema ništa ružnije od fenserskog pisma na forumu i ništa što više odbija potencijalne nove članove. Službeni dijelovi foruma su odlični, a ni na drugima nisam primijetila w, sch, etc. Tako da ste po ovom dijelu rasturili.
Bodovi: 10/10

TOTAL: 24/30


GG Croatia Aktivnost

Broj članova: S obzirom na vrijeme postojanja imate poprilično dobar broj članova. Ne mogu da kažem baš najpreciznije jer nisam sigurna u popularnost G.G., ali svakako po tom pitanju stojite odlično. Treba da radite ponajviše na svojoj reklami, ito malo agresivnijoj što se kaže kako bi pridobili aktivne članove, one koji su zaljubljenici u vašu tematiku. Ne birajte sredstva. Imate popriličnu brojku članova koji su se registrirali ali se nikada nisu logirali na forum i isto to vrijedi za članove bez ijedne poruke. Jedan od posljednjih pregleda je bio forum star godinu i pol s oko 7 000 članova. Tako da uvijek može bolje. Držite se.
Bodovi: 10/15

Broj poruka i tema: S obzirom na vrijeme postojanja imate jako malo poruka. I ja imam forum pa tako da znam da ponekada svi ljenčarite po tom pitanju ali se sigurno u devet mjeseci makar novostima moglo prikupiti više poruka no što ih sada imate. Uljenčarili ste se, ovo je poziv na buđenje. Svi na netu provodite neko vrijeme, malo prokopajte, sigurno možete da nađete mnogo zanimljivosti kojima možete da osvježite svoj forum. Inspirirajte se na svima poznatom google-u. Ono što mi je zasmetalo kada je riječ o porukama je da nisam uspjela da nađem nekakve zanimljive diskusijice na forumu, nešto što bi zapalilo usere. Radio se o seriji, sigurno se tu da o čemu raspravljati. Budite kreativni, potrudite se.
Bodovi: 6/15

Spam: Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili.
Bodovi: 5/5

TOTAL: 21/35

UKUPNO BODOVA: 76/100


Osvt na vašu ocjenu. Nekako sam se dojmila da ste se svi pomalo uspavali. Na kraju je najbitnije da se na forumu nešto dešava a kod vas je pomalo utihnulo. Recimo za primjer, jest da su me smorili punBB skinovi s ovakvim logom, objektivno (kada izuzmem svoje osobne želje) mogu da kažem da ste među ljepšima koje sam vidjela. No ipak, ako izuzmemo velike preglede koje sam pregledala, za to vremena što postojite trebali ste da nakupite više poruka na forumu. Bilo je boljih od vas, i to moram da ocjenim onako kako jest, tako da naposljetku dođe neka sredina. Radom na izgledu i članovima ste došli gotovo do 80, ali na aktivnosti morate da poradite. Radite na svojoj reklami, dodajte malo diskusijica na forum, nešto što će da potakne tipkanje, zaista ste se uredili da imate što da pokažete. Želim vam svu sreću u daljnjem radu, nadam se kako vam se pregled dopada, ukoliko nije budite slobodni da zatražite drugi.

Lijep pozdrav,
Nera


Podijeli pregled s članovima;
Code:
[center][size=24][color=olive][b]Pregled za Gosip Girl Croatia forum[/b][/color][/size] [/center]

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1A/X8/4KqAtxYV/prviutisak.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Aktivnost:[/b][/color] Prvi dojam na vašu online listu što se tiče aktivnosti u posljednjih 99h je korektan. Imate negdje malo više od 40-ak konektiranih članova ako izuzmemo staff foruma što je dobra brojka. S obzirom na vrijeme postojanja mogla je da bude malo dulja, no kako zapravo ne poznajem dobro tematiku vašeg foruma ne mogu da zaključim ni kolika bi trebala vaša popularnost biti. Što se tiče poruka, brojka me nije pretjerano oduševila. Nažalost, uvijek moram da pojasnim kako zamjerka ne bi bila krivo shvaćena. Jedan od posljednjih pregleda koje sam radila bio je forum star oko tri mjeseca s preko 30 000 poruka, tako da na ovom djelu možete da radite na sebi. Brojka korisnika je zadovoljavajuća ipak, poruke ne odaju što se kaže baš genijalnu aktivnost.
[b]Bodovi: 3/5[/b]

[color=olive][b]Izgled:[/b][/color] S obzirom da sam imala prilike pogledati i drugi Josipov forum na FoF nisam očekivala ni ništa manje od ovoga. Opet kažem, ne poznajem dovoljno tematiku da bih znala tko bi sve trebao na logo i sl. Ovo što ste uradili sa svojim forumom što se tiče izgleda na prvi pogled mi se veoma dopalo. Lijepo odrađen skin premda su me pomalo smorili punBB skinovi, moram da kažem da ste jako lijepi na prvi pogled bez ijednog vidljivog buga što je iskreno da kažem rijedak slučaj. Smatram također da s obzirom kako ste lijepo uradili forum da bi svakako trebali i da dodate portal. Sve u svemu prvi dojam što se tiče izgleda je odličan.
[b]Bodovi: 5/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 8/10[/b][/color]


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/3E/AV/3CcDKkTG/dizajn.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Boje:[/b][/color] Što se tiče boja nemam ni jednu zamjerku. Možda ne bi bile moj osobni odabir jer sam pomalo prerasla pink moram da kažem kako je sve jako lijepo uklopljeno i prijatno za oči. Ničega nema pretjerano, skin uistinu odiše elegancijom. Možda bih tek ove slikice uklopila bojom jer kada je sve do detalja usklađeno onda bi uradila i sitnice - >
[url=http://hitskin.com/themes/15/82/41/i_icon_profile.gif]-primjer-[/url]
Eventualno bih promijenila boju quick replaya te bi potamnila boju imena kategorije jer se ne vide nazivi kategorija zbog slične nijanse.
Za ostale stvari nemam što da kažem, bilo kakva primjedba bi bila stvar osobnog ukusa.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=olive][b]Slike:[/b][/color] Što se tiče slikica i tu ste gotovo pa bezgrešni. Premda je logo za nijansicu prevelik, dopada mi se kako je urađen/ideja. Čak mi je i sladak ovaj stroke na logu oko likova. Ono što je moglo da bude izvedeno na drugi način su navigacije. Pomalo su mi se utopile i to je odmah kada sam pristigla na forum bila tek sitna zamjerka. Ikone za forume i ikone topicsa su jako lijepo uklopljene u cijeli skin. Ja bi ove slikice mijenjala, to sam već napomenula.
[url=http://hitskin.com/themes/15/82/41/i_icon_profile.gif]-primjer-[/url]
Nisam sigurna zašto nemate rankove, i njih bi nekako ukomponirala u vaš look.
[b]Bodovi: 9/10[/b]

[color=olive][b]Skripte/bagovi:[/b][/color] Što se tiče bugova ne mogu da sitničarim premda mogu da napomenem neke sitne koje sam vidjela. Kada bih vas ocjenjivala kao druge dobili bi čistu peticu jer ste među ljepšim i boljim forumima što se tiče dosta stvari, no kod takvih sam uvijek malo stroža. Nemate jednake opise foruma, što vam sužava ili širi tabele foruma, kako god hoćete
- > [url=http://i66.servimg.com/u/f66/15/66/68/20/josip_10.png]-primjer-[/url]
Treba promijeniti boju ovdje - > [url=http://i66.servimg.com/u/f66/15/66/68/20/josip210.png]-primjer-[/url]
Ovo se preklapa - > [url=http://i66.servimg.com/u/f66/15/66/68/20/chuck_10.png]-primjer-[/url]
Footer je tek za nijansu tamniji od pozadine - > [url=http://i66.servimg.com/u/f66/15/66/68/20/footer10.png]-primjer-[/url]
Dio za humor vam je toliko raširio tabele kada se klikne na članove da bih ga ja ukinula upoće.
Svi bugovi su hajmo to tako reći, na prvi pogled neprimjetni. Ne mogu da kažem da ih nemate u potpunosti, svatko ih ima, ali makar na indeksu nemate vidljivih što je vjerovali ili ne rijedak slučaj.
[b]Bodovi: 4/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 23/25[/b][/color]

[center][img]http://www.dodaj.rs/f/3p/wI/3VZgYxCK/organizacija.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Dužina indeksa:[/b][/color] Na dužini indeksa bi se dalo poraditi. Ovaj dio gdje je Cast su u principu većinom novosti koje bi mogle da idu u forum koji imate već predviđen za to mislim da se i zove novosti. A sve ostalo koje ne bi spadalo u net članke, kao nekakve diskusijice i ankete ili nešto slično staviti u forum Diskusije. Tako bi se znatno smanjio indeks i olakšalo scrollanje članovima. Možda da razmislite o return top opciji također. Moglo je da bude malo bolje.
[b]Bodovi: 7/10[/b]

[color=olive][b]Pravila i broj članova Tima:[/b][/color] Što se tiče broja članova tima, broj administratora po meni je sasvim korektan no ipak mislim kako je na 26 000 poruka možda malo previše 4 moderatora, premda ipak, uvijek to ostavljam na izbor timu, jer prije svega vi najbolje znate koliko vam je pomoći potrebno da bi obavljali neke stvari po forumu. No sve to sa strane. Lijepo i korektno sastavljena pravila no moram priznati da bez obzira što mi se dopada i to što imate pravilo o qouteu te također imate pravilo o popisima, ovoga o potpisima se baš i ne pridržavate na forumu. Sve ostalo je korektno. Nepoštivanje pravilnika kao i uvije nosi posljedice. Žao mi je.
[b]Bodovi: 7/10[/b]

[color=olive][b]Gramatika i pravopis:[/b][/color] Tu nemam što da kažem. Pridržavate se pravila osnovne gramatike i to činite jako dobro. Nema ništa ružnije od fenserskog pisma na forumu i ništa što više odbija potencijalne nove članove. Službeni dijelovi foruma su odlični, a ni na drugima nisam primijetila w, sch, etc. Tako da ste po ovom dijelu rasturili.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 24/30[/b][/color]


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1S/vJ/167G2Dik/aktivnost.png[/img]
[/center]

[color=olive][b]Broj članova:[/b][/color] S obzirom na vrijeme postojanja imate poprilično dobar broj članova. Ne mogu da kažem baš najpreciznije jer nisam sigurna u popularnost G.G., ali svakako po tom pitanju stojite odlično. Treba da radite ponajviše na svojoj reklami, ito malo agresivnijoj što se kaže kako bi pridobili aktivne članove, one koji su zaljubljenici u vašu tematiku. Ne birajte sredstva. Imate popriličnu brojku članova koji su se registrirali ali se nikada nisu logirali na forum i isto to vrijedi za članove bez ijedne poruke. Jedan od posljednjih pregleda je bio forum star godinu i pol s oko 7 000 članova. Tako da uvijek može bolje. Držite se.
[b]Bodovi: 10/15[/b]

[color=olive][b]Broj poruka i tema:[/b][/color] S obzirom na vrijeme postojanja imate jako malo poruka. I ja imam forum pa tako da znam da ponekada svi ljenčarite po tom pitanju ali se sigurno u devet mjeseci makar novostima moglo prikupiti više poruka no što ih sada imate. Uljenčarili ste se, ovo je poziv na buđenje. Svi na netu provodite neko vrijeme, malo prokopajte, sigurno možete da nađete mnogo zanimljivosti kojima možete da osvježite svoj forum. Inspirirajte se na svima poznatom google-u. Ono što mi je zasmetalo kada je riječ o porukama je da nisam uspjela da nađem nekakve zanimljive diskusijice na forumu, nešto što bi zapalilo usere. Radio se o seriji, sigurno se tu da o čemu raspravljati. Budite kreativni, potrudite se.
[b]Bodovi: 6/15[/b]

[color=olive][b]Spam:[/b][/color] Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili.
[b]Bodovi: 5/5[/b]

[color=olive][b]TOTAL: 21/35[/b][/color]

[b][color=olive][size=24]UKUPNO BODOVA: 76/100[/size][/color][/b]


Osvt na vašu ocjenu. Nekako sam se dojmila da ste se svi pomalo uspavali. Na kraju je najbitnije da se na forumu nešto dešava a kod vas je pomalo utihnulo. Recimo za primjer, jest da su me smorili punBB skinovi s ovakvim logom, objektivno (kada izuzmem svoje osobne želje) mogu da kažem da ste među ljepšima koje sam vidjela. No ipak, ako izuzmemo velike preglede koje sam pregledala, za to vremena što postojite trebali ste da nakupite više poruka na forumu. Bilo je boljih od vas, i to moram da ocjenim onako kako jest, tako da naposljetku dođe neka sredina. Radom na izgledu i članovima ste došli gotovo do 80, ali na aktivnosti morate da poradite. Radite na svojoj reklami, dodajte malo diskusijica na forum, nešto što će da potakne tipkanje, zaista ste se uredili da imate što da pokažete. Želim vam svu sreću u daljnjem radu, nadam se kako vam se pregled dopada, ukoliko nije budite slobodni da zatražite drugi.

Lijep pozdrav,
Nera


Da li ste zadovoljni pregledom?

View user profile

4Završeno Re: GG Croatia on Mon Nov 08, 2010 12:53 am

Josip

Josip

Senior
Senior
Nera, pregled savršen.
Ovo u vezi diskusija što si rekla 'Ono što mi je zasmetalo kada je riječ o porukama je da nisam uspjela da nađem nekakve zanimljive diskusijice na forumu, nešto što bi zapalilo usere. Radio se o seriji, sigurno se tu da o čemu raspravljati. Budite kreativni, potrudite se. ' to si jako dobro rekla, i oko toga ću se potruditi.
Imamo puno članova, ali stvarno jako malo aktivnih, i te poruke, ima ih malo. Ali nadam se da ću uz tvoje savjete uspjeti poboljšat forum. Hvala ti na pregledu, zadovoljan sam, drugi pregled mi ne treba. GG Croatia 81549

View user profile

5Završeno Re: GG Croatia on Mon Nov 08, 2010 12:55 am

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Drago mi je Josipe, iskreno, samo to nedostaje, malo vatre u 'porukama', sve ostalo je divno.

Završeni pregledi GG Croatia 790186

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Free forums hosting | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com