Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Završeno Demi Lovato Balkan on Mon Nov 08, 2010 9:56 am

Girl<3

Girl<3

Smile.in.darkness
Smile.in.darkness
Ime foruma: Demi Lovato Balkan
Link: http://demi-lovato.forumotion.com/forum.htm
Opis: Forum o mladoj pjevacici i glumici Demi Lovato
Kolika je starost foruma: napravljen je 25.7.2009

Korisničko ime: FoF
Šifra: fofpregled

Samo za Neru :nEmAnJa x]:

View user profile

2Završeno Re: Demi Lovato Balkan on Mon Nov 08, 2010 9:59 am

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Napokon da vidim Demi Moore.
Lista čekanja Demi Lovato Balkan 81549

View user profile

3Završeno Re: Demi Lovato Balkan on Mon Nov 08, 2010 12:25 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Pregled za Demi Lovato Balkan forum

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…

Poruka za Ajli:
Spoiler:
S obzirom da poznajem osnivača ovog foruma i da sam sa njim u dobrim odnosima potruditi ću se da svoj pregled obavim maksimalno profesionalno a da nadalje nastavimo svako jutro piti kapučino. Ajli stisni zube off we go, pregled za Demi Moore forum :P…

Demi Lovato Balkan Prviutisak

Aktivnost: Što se tiče aktivnosti Ajlice moram da kažem da i nije naš najbolja. Kao gost koji dolazi sa strane i uzevši u obzir da znam da postojite godinu i koji mjesec moram da zamjerim ono što i drugima zamjeram. Radila sam nekoliko pregleda prije vašega foruma jednake starosti koji su imali i po 7 000 članova i 330 000 poruka. Ne kažem da svi morate biti briljantni no kao gosta me se nije dojmila lista posljednjih 99h konektiranih koja je mogla da bude bolja. Ne poznajem dovoljno tematiku vašeg foruma, ni popularnost Demi Lovato (ovo gore za Moore sam se šalila) ali premda imate dosta članova jako je malo onih koji su aktivni i pišu poruke. Tek 17 aktivnih članova ako izuzmemo moderaciju i administraciju u posljednja tri dana od 500 usera koji su registrirani na forumu nije brojka koja bi me zadovoljila nažalost. S obzirom da se radi o tvom forumu Alice pokušati ću da zaista iskopam što bolje savjete za poboljšanje u sljedećim stavkama kako bi se ponovno reaktivirali u najboljem ruhu u kakvom ste bili na početku. Ocjena nije ni bitna u krajnju ruku.
Bodovi: 2/5

Izgled: Što se tiče izgleda imam neke zamjerke kao gost koje ću dotaknuti u prvim sekcijama pregleda. S obzirom na verziju foruma nije loše, no pomalo za mene koja lutam mnogo po forumima daje dojam nedovršenosti. Po kojim stavkama? O tome ćemo poslije. Pomalo nezgodan odabir boje, premda nije loš, dva vidljiva buga, razlika u slikama loga i WIO s onim koje stoje u opisima foruma, pomalo navigacije etc. Sve u svemu je moglo da bude malo bolje. Dajem primjer vaše verzije foruma koja je po meni lijepo uklopljena i koja mi se dopala kao gostu.
_primjer_
Bojice su malo konkretnije i premda bi kod njih bilo ispravaka također greške su na prvi pogled dovoljno ispeglane. Ono što mi se kod vas dopada na prvi pogled kao gostu jest što ste dozvolili gostima da mogu da vam vide forum i to je svakako plus. Inače se ja kao gost nikada ne bih registrirala. Ovako, moglo je da bude malo bolje.
Bodovi: 3/5

TOTAL: 5/10

Demi Lovato Balkan Dizajn

Boje: Što se tiče boje, s obzirom da se ipak radi o hajdemo to tako reći tinejđerskoj zvijezdi znam da trebaju da budu vesele. Dopada mi se boja main heada, ove slike - _primjer_ Ali ono što mi se ne dopada je boja pozadine. Jest isto je žuta ali je drugačija, ukoliko ste željeli baš tu wood pozadinu trebali ste ju malo preurediti. Ja bi se osobno odlučila za nekakav gardient ili pak neku malo drugačiju varijantu žute koja bi se slagala s main headom. Navigacije mi bojom pomalo odudaraju od foruma premda ne mnogo. Slikice koje se nalaze u opisima kategorija se bojom razlikuju od headera i loga. Kako da se najbolje izrazim, one su nekako veselije, dok su header i logo izrađeni u nijansi zelene i žute i to bi pokušala da nekako uskladim. Dopada mi se bijela boja bodya što svi znaju da mijenjaju i naprave lošije. Ovako mi je nekako najukusnije. U globalu, moglo je da bude malo bolje što se tiče usklađivanja slikica i same ideje, ali nije loše.
Bodovi: 7/10

Slike: Što se tiče slika. Prva je na redu forum favicon. Moram kažem kako ne vidim što je na njemu i da bi to trebali promijeniti. Možda tek da stavite njene inicijale ili nešto slično, no ipak, mnogi ostave default, vi ste se potrudili tako da je to petica. Ono što bih ja napravila drugačije su logo i Wio. Ne kažem da je nečiji rad loš, ne da Bože, ali bi ja to odradila drugačije. Pomalo mi se doima blury. Coloring je po meni pomalo neprirodan i trebalo je sve to nekako veselije i čistije uraditi. Barem bi tako ja uradila za sebe. No ipak, o ukusima se ne raspravlja, nemojte mi zamjeriti zamjerke. Ovo je samo moje gledište na vaš forum. Ono što mi se mnogo dopada su slikice u opisima foruma koje su jako lijepo urađene tako da tu nemam što da kažem. Što se tiče ikonica za forume, možda su tek nijansu presvijetle premda moram da kažem kako mi se mnogo dopadaju. Drugačije su. Ono što me zbunilo su ikonice topicsa. Premda volim onaj 'štih' nekako imam osjećaj da ste taj dio zanemarili pri uređivanju jer mi odskaču od na primjer ikonica za forume. Trebale su da budu malo manje svakako i ne toliko bojom/veličinom jače od ikona za forume jer se zna što ide prvo i temeljno. Svugdje su nekako nadjačale ikone za forume i ikonice topicsa (replay etc.).
_primjer_
Rankovi za staff foruma i članove su mi jednostavni i preslatki. Vidjela sam po galerijama dizajn foruma neka interesantna upozorenja pa bi mogli da mijenjate ova svoja ali nije nužno. Ono što mene buni uvijek su fan slike ili gifovi u vašim profilima premda moram da zažmirim na takve stvari jer je to ujedno i stvar osobnog ukusa. Sve u svemu slikice su lijepe ali su kako da se najbolje izrazim pomalo kontradiktorne, nisu usklađene dobro i na tome bi se dalo još raditi.
Bodovi: 6/10

Skripte/bagovi: Što se tiče bugova tu ste gotovo pa rasturili. Jedini primjetan bug je onaj u footeru koji vam može da stvara probleme jer ste bojom gotovo obrisali kreditse vašem hostingu na dnu.
_primjer_
Samo uklonite boju iz CSS #fffafa i biti će usklađena s forumom.
Code:
a.copyright{
    color: #fffafa;
    text-decoration: none;
Navigacije imaju bug, prazan prostor između potrage i grupa. Osim toga nema primjetnih bugova tako da je ovaj dio odličan. Bravo cure.
Bodovi: 4/5

TOTAL: 17/25


Demi Lovato Balkan Organizacija

Dužina indeksa: Što se tiče dužine indeksa nemam zaista ni jednu zamjerku. Premda su poprilično visoke slike u opisima foruma indeks vam je korektne dužine. Ono što bih ja mijenjala na njemu jest to da bi svakako dodala opise foruma. Iskreno mi je smorno (da premda su naslovi foruma ti koji upućuju na to što je u kojem forumu) kao novom članu da pamtim što sam gdje vidjela. Opisi novima uvijek pomažu u snalaženju. Žao mi je što niste izvukli sub - forume na indeks, display, homepage, struktura i hijerarhija. Oni na indeksu po meni daju ljepšu sliku o forumu, tj. govore mi da se ipak nešto dešava u forumu kojeg posjećujem, da ste se razradili. No svakako neka bude vama na volju. Dužinu indeksa moram da ocijenim odličnom, a ne bi bilo loše da porazmislite o nekim savjetima jer imate sub – foruma, što da ih ne pokažete da i gosti mogu da vide da ste opširni.
Bodovi: 9/10

Pravila i broj članova Tima: Sasvim lijepo i moram da kažem kulturno sastavljen pravilnik. Bez povikivanja uskličnicima i sličnim stvarima. Ono što bih ja dodala u pravilnik je pravilo o popisima, premda sam htjela da malo zažmirim, i hoću u ocjeni, ali moram da kažem nešto po tom pitanju. Situacija nije baš najbolja. Hajde da bi i zanemarila neke pomalo veće wallpapere ne potpise ali kada sam nekoliko puta prelistavala potpis koji sadrži tri nevjerojatno, nevjerojatno, nevjerojatno velika fan gifa moram da kažem da se po ovoj stavci morate popraviti. Da sam došla na vaš forum registrirati se, vjerojatno bih zbog takvih stvari došla samo jednom i ne bih se vratila. Ipak znam da nije svatko po tom pitanju isti, ali morate da to riješite ukoliko želite da razvijete svoj forum.
Bodovi: 8/10

Gramatika i pravopis: Tu nemam što da kažem. Pridržavate se pravila osnovne gramatike i to činite jako dobro. Nema ništa ružnije od fenserskog pisma na forumu i ništa što više odbija potencijalne nove članove. Službeni dijelovi foruma su odlični, a ni na drugima nisam primijetila w, sch, etc. Tako da ste po ovom dijelu rasturili.
Bodovi: 10/10

TOTAL: 27/30

Demi Lovato Balkan Aktivnost

Broj članova: Što se tiče broja članova ne mogu da kažem da je brojka mala. Nije. No pregledala sam forum vaše starosti koji je imao oko 7 000 članova a isto je forum fan tematike. Trebate da se pokrenete malo po pitanju reklamiranja, da staff koji je sigurno redovan na još kojem forumu osvježi vaše reklame nekim novostima o diskusijama, takmičenjima ili događanjima na forumu. Možda da pošaljete nekakav newseller članovima nakon što se malo reorganizirate i poradite na temicama, naprosto kako bi se osvježili. To treba da uvijek radite. Ne znam da li imate mnogo članova koji se nikada nisu logirali ni postali na forumu jer kada se osvrćem na ovaj dio uvijek i to uzimam u obzir naprosto jer nemate tipkicu za članove u navigaciji. I to bih svakako ispravila. Dala sam vam poredbu s nekim prijašnjim pregledima pa i moram da ocijenim proporcionalno s obzirom na vrijeme postojanja. Inače je brojka korektna no trebate svakako da ih aktivirate jer je zaista malo članova koji su svakodnevno aktivni.
Bodovi: 10/15

Broj poruka i tema: Temica imate no ono što nije proporcionalno vremenu vašeg nastanka je broj poruka. Nekako ne odaje genijalnu aktivnost. Sama sam na forumu i samim time se slabo postuje. Imate 30 000 –ak tisuća poruka a forumi s vašim vremenom postojanja znaju da imaju i preko 300 000. Pošto se radi o pjevačici i naglašavam glumici možete da diskutujete o njenim filmovima nadugo i naširoko što se kaže. Da malo zapraprite atmosferu. Gle, ne mora svaka tema imati naslov s kojim se slažete. Dodajte u sve to malo provokacije, malo varajte u natpisima tema, izmišljajte kako bi potegnuli usere da postuju. Znam da se čini pomalo zlobno ali ne bi vjerovali što sve može da uradi malo provokacije. Ne suzdržavajte se po tom pitanju. Moram da budem realna, brojka postova je mogla da bude bolja i nadam se da ćete da se trgnete po pitanju postovanja i da oživite svoj forum da bude sve bolji.
Bodovi: 7/15

Spam: Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili.
Bodovi: 5/5

TOTAL: 22/35


UKUPNO BODOVA: 71/100


Osvrt na ocjenu. Ono što vam je donijelo ocjenu jest što imate koncepciju. Niste se mnogo izgubili u formiranju foruma i organizaciji. Imate podforuma i smišljen forum da se tako izrazim. Ono što vas je odmaknulo od ocjene jest što još malo morate da poradite na svom looku i ono najvažnije što morate da zagrijete atmosferu po pitanju postovanja na forumu. Ono je ubiti najvažnije, i online lista također. Da forum živi, da je aktivan, a vi ste se pomalo uspavali. Poradite na temama, neka lista 99h posljednjih konektiranih raste. Želim vam svu sreću u daljnjem radu i razvoju, da budete sve ljepši i bolji, i premda vaš administrator po meni zaslužuje čistih 100 bodova, na svom forumu morate da radite na gore navedenim stavkama. Nadam se kako vam se pregled dopada, ukoliko nije, budite slobodni da naručite drugi poslije ovoga.

Lijep pozdrav,
Nera


Podijeli pregled s članovima;
Code:
 [center][size=28][color=indigo][b]Pregled za Demi Lovato Balkan forum[/b][/color][/size][/center]

Prvo da kažem, kako se nadam da pregled ni u kom slučaju neće da bude shvaćen na pogrešan način. Na kraju je uvijek najbitnije od svega da ste Vi svi zajedno uradili od svog foruma mjesto kojim se sami ponosite. I duboko vjerujem kako je svaki projekt oko kojeg se netko trudio njemu stotica, i ne treba da bude drugačije, ostalo je samo gledište nekoga koji dolazi sa strane s kim se vi možete ili ne morate složiti, no uzmite u obzir da se netko trudio da na Vašem forumu provede neko vrijeme i na kraju krajeva da vam to svoje mišljenje stavi na ''papir.'' Moje zamjerke ne mora da budu svačije zamjerke no na koncu ste vi ti koji su tražili pregled kroz tuđe oči i ukoliko se na njega nećete obazirati u sljedećem uređivanju foruma, bilo bi lijepo da to mišljenje poštujete kao što sam se ja trudila da kroz svoj osvrt poštujem i Vas i Vaše ideje. Pa eto, da krenemo…

Poruka za Ajli:
[spoiler]S obzirom da poznajem osnivača ovog foruma i da sam sa njim u dobrim odnosima potruditi ću se da svoj pregled obavim maksimalno profesionalno a da nadalje nastavimo svako jutro piti kapučino. Ajli stisni zube off we go, pregled za Demi Moore forum :P…[/spoiler]

[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1A/X8/4KqAtxYV/prviutisak.png[/img]
[/center]

[color=indigo][b]Aktivnost:[/b][/color] Što se tiče aktivnosti Ajlice moram da kažem da i nije naš najbolja. Kao gost koji dolazi sa strane i uzevši u obzir da znam da postojite godinu i koji mjesec moram da zamjerim ono što i drugima zamjeram. Radila sam nekoliko pregleda prije vašega foruma jednake starosti koji su imali i po 7 000 članova i 330 000 poruka. Ne kažem da svi morate biti briljantni no kao gosta me se nije dojmila lista posljednjih 99h konektiranih koja je mogla da bude bolja. Ne poznajem dovoljno tematiku vašeg foruma, ni popularnost Demi Lovato (ovo gore za Moore sam se šalila) ali premda imate dosta članova jako je malo onih koji su aktivni i pišu poruke. Tek 17 aktivnih članova ako izuzmemo moderaciju i administraciju u posljednja tri dana od 500 usera koji su registrirani na forumu nije brojka koja bi me zadovoljila nažalost. S obzirom da se radi o tvom forumu Alice pokušati ću da zaista iskopam što bolje savjete za poboljšanje u sljedećim stavkama kako bi se ponovno reaktivirali u najboljem ruhu u kakvom ste bili na početku. Ocjena nije ni bitna u krajnju ruku.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=indigo][b]Izgled:[/b][/color] Što se tiče izgleda imam neke zamjerke kao gost koje ću dotaknuti u prvim sekcijama pregleda. S obzirom na verziju foruma nije loše, no pomalo za mene koja lutam mnogo po forumima daje dojam nedovršenosti. Po kojim stavkama? O tome ćemo poslije. Pomalo nezgodan odabir boje, premda nije loš, dva vidljiva buga, razlika u slikama loga i WIO s onim koje stoje u opisima foruma, pomalo navigacije etc. Sve u svemu je moglo da bude malo bolje. Dajem primjer vaše verzije foruma koja je po meni lijepo uklopljena i koja mi se dopala kao gostu.
[url=http://teen-book.niceboards.org/forum.htm]_primjer_[/url]
Bojice su malo konkretnije i premda bi kod njih bilo ispravaka također greške su na prvi pogled dovoljno ispeglane. Ono što mi se kod vas dopada na prvi pogled kao gostu jest što ste dozvolili gostima da mogu da vam vide forum i to je svakako plus. Inače se ja kao gost nikada ne bih registrirala. Ovako, moglo je da bude malo bolje.
[b]Bodovi: 3/5[/b]

[color=indigo][b]TOTAL: 5/10[/b]
[/color]
[center][img]http://www.dodaj.rs/f/3E/AV/3CcDKkTG/dizajn.png[/img]
[/center]

[color=indigo][b]Boje:[/b][/color] Što se tiče boje, s obzirom da se ipak radi o hajdemo to tako reći tinejđerskoj zvijezdi znam da trebaju da budu vesele. Dopada mi se boja main heada, ove slike - [url=http://hitskin.com/themes/15/87/07/i_back_title.jpg]_primjer_[/url] Ali ono što mi se ne dopada je boja pozadine. Jest isto je žuta ali je drugačija, ukoliko ste željeli baš tu wood pozadinu trebali ste ju malo preurediti. Ja bi se osobno odlučila za nekakav gardient ili pak neku malo drugačiju varijantu žute koja bi se slagala s main headom. Navigacije mi bojom pomalo odudaraju od foruma premda ne mnogo. Slikice koje se nalaze u opisima kategorija se bojom razlikuju od headera i loga. Kako da se najbolje izrazim, one su nekako veselije, dok su header i logo izrađeni u nijansi zelene i žute i to bi pokušala da nekako uskladim. Dopada mi se bijela boja bodya što svi znaju da mijenjaju i naprave lošije. Ovako mi je nekako najukusnije. U globalu, moglo je da bude malo bolje što se tiče usklađivanja slikica i same ideje, ali nije loše.
[b]Bodovi: 7/10[/b]

[color=indigo][b]Slike:[/b][/color] Što se tiče slika. Prva je na redu forum favicon. Moram kažem kako ne vidim što je na njemu i da bi to trebali promijeniti. Možda tek da stavite njene inicijale ili nešto slično, no ipak, mnogi ostave default, vi ste se potrudili tako da je to petica. Ono što bih ja napravila drugačije su logo i Wio. Ne kažem da je nečiji rad loš, ne da Bože, ali bi ja to odradila drugačije. Pomalo mi se doima blury. Coloring je po meni pomalo neprirodan i trebalo je sve to nekako veselije i čistije uraditi. Barem bi tako ja uradila za sebe. No ipak, o ukusima se ne raspravlja, nemojte mi zamjeriti zamjerke. Ovo je samo moje gledište na vaš forum. Ono što mi se mnogo dopada su slikice u opisima foruma koje su jako lijepo urađene tako da tu nemam što da kažem. Što se tiče ikonica za forume, možda su tek nijansu presvijetle premda moram da kažem kako mi se mnogo dopadaju. Drugačije su. Ono što me zbunilo su ikonice topicsa. Premda volim onaj 'štih' nekako imam osjećaj da ste taj dio zanemarili pri uređivanju jer mi odskaču od na primjer ikonica za forume. Trebale su da budu malo manje svakako i ne toliko bojom/veličinom jače od ikona za forume jer se zna što ide prvo i temeljno. Svugdje su nekako nadjačale ikone za forume i ikonice topicsa (replay etc.).
[url=http://img836.imageshack.us/img836/1055/ajla03.png]_primjer_[/url]
Rankovi za staff foruma i članove su mi jednostavni i preslatki. Vidjela sam po galerijama dizajn foruma neka interesantna upozorenja pa bi mogli da mijenjate ova svoja ali nije nužno. Ono što mene buni uvijek su fan slike ili gifovi u vašim profilima premda moram da zažmirim na takve stvari jer je to ujedno i stvar osobnog ukusa. Sve u svemu slikice su lijepe ali su kako da se najbolje izrazim pomalo kontradiktorne, nisu usklađene dobro i na tome bi se dalo još raditi.
[b]Bodovi: 6/10[/b]

[color=indigo][b]Skripte/bagovi:[/b][/color] Što se tiče bugova tu ste gotovo pa rasturili. Jedini primjetan bug je onaj u footeru koji vam može da stvara probleme jer ste bojom gotovo obrisali kreditse vašem hostingu na dnu.
[url=http://img169.imageshack.us/img169/5011/footer03.png]_primjer_[/url]
Samo uklonite boju iz CSS #fffafa i biti će usklađena s forumom.
[code]a.copyright{
    color: #fffafa;
    text-decoration: none;[/code] Navigacije imaju bug, prazan prostor između potrage i grupa. Osim toga nema primjetnih bugova tako da je ovaj dio odličan. Bravo cure.
[b]Bodovi: 4/5[/b]

[color=indigo][b]TOTAL: 17/25[/b][/color]


[center][img]http://www.dodaj.rs/f/3p/wI/3VZgYxCK/organizacija.png[/img]
[/center]

[color=indigo][b]Dužina indeksa:[/b][/color] Što se tiče dužine indeksa nemam zaista ni jednu zamjerku. Premda su poprilično visoke slike u opisima foruma indeks vam je korektne dužine. Ono što bih ja mijenjala na njemu jest to da bi svakako dodala opise foruma. Iskreno mi je smorno (da premda su naslovi foruma ti koji upućuju na to što je u kojem forumu) kao novom članu da pamtim što sam gdje vidjela. Opisi novima uvijek pomažu u snalaženju. Žao mi je što niste izvukli sub - forume na indeks, display, homepage, struktura i hijerarhija. Oni na indeksu po meni daju ljepšu sliku o forumu, tj. govore mi da se ipak nešto dešava u forumu kojeg posjećujem, da ste se razradili. No svakako neka bude vama na volju. Dužinu indeksa moram da ocijenim odličnom, a ne bi bilo loše da porazmislite o nekim savjetima jer imate sub – foruma, što da ih ne pokažete da i gosti mogu da vide da ste opširni.
[b]Bodovi: 9/10[/b]

[color=indigo][b]Pravila i broj članova Tima:[/b][/color] Sasvim lijepo i moram da kažem kulturno sastavljen pravilnik. Bez povikivanja uskličnicima i sličnim stvarima. Ono što bih ja dodala u pravilnik je pravilo o popisima, premda sam htjela da malo zažmirim, i hoću u ocjeni, ali moram da kažem nešto po tom pitanju. Situacija nije baš najbolja. Hajde da bi i zanemarila neke pomalo veće wallpapere ne potpise ali kada sam nekoliko puta prelistavala potpis koji sadrži tri nevjerojatno, nevjerojatno, nevjerojatno velika fan gifa moram da kažem da se po ovoj stavci morate popraviti. Da sam došla na vaš forum registrirati se, vjerojatno bih zbog takvih stvari došla samo jednom i ne bih se vratila. Ipak znam da nije svatko po tom pitanju isti, ali morate da to riješite ukoliko želite da razvijete svoj forum. 
[b]Bodovi: 8/10[/b]

[color=indigo][b]Gramatika i pravopis:[/b][/color] Tu nemam što da kažem. Pridržavate se pravila osnovne gramatike i to činite jako dobro. Nema ništa ružnije od fenserskog pisma na forumu i ništa što više odbija potencijalne nove članove. Službeni dijelovi foruma su odlični, a ni na drugima nisam primijetila w, sch, etc. Tako da ste po ovom dijelu rasturili.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=indigo][b]TOTAL: 27/30[/b][/color]

[center][img]http://www.dodaj.rs/f/1S/vJ/167G2Dik/aktivnost.png[/img]
[/center]

[color=indigo][b]Broj članova:[/b][/color] Što se tiče broja članova ne mogu da kažem da je brojka mala. Nije. No pregledala sam forum vaše starosti koji je imao oko 7 000 članova a isto je forum fan tematike. Trebate da se pokrenete malo po pitanju reklamiranja, da staff koji je sigurno redovan na još kojem forumu osvježi vaše reklame nekim novostima o diskusijama, takmičenjima ili događanjima na forumu. Možda da pošaljete nekakav newseller članovima nakon što se malo reorganizirate i poradite na temicama, naprosto kako bi se osvježili. To treba da uvijek radite. Ne znam da li imate mnogo članova koji se nikada nisu logirali ni postali na forumu jer kada se osvrćem na ovaj dio uvijek i to uzimam u obzir naprosto jer nemate tipkicu za članove u navigaciji. I to bih svakako ispravila. Dala sam vam poredbu s nekim prijašnjim pregledima pa i moram da ocijenim proporcionalno s obzirom na vrijeme postojanja. Inače je brojka korektna no trebate svakako da ih aktivirate jer je zaista malo članova koji su svakodnevno aktivni.
[b]Bodovi: 10/15[/b]

[color=indigo][b]Broj poruka i tema:[/b][/color] Temica imate no ono što nije proporcionalno vremenu vašeg nastanka je broj poruka. Nekako ne odaje genijalnu aktivnost. Sama sam na forumu i samim time se slabo postuje. Imate 30 000 –ak tisuća poruka a forumi s vašim vremenom postojanja znaju da imaju i preko 300 000. Pošto se radi o pjevačici i naglašavam glumici možete da diskutujete o njenim filmovima nadugo i naširoko što se kaže. Da malo zapraprite atmosferu. Gle, ne mora svaka tema imati naslov s kojim se slažete. Dodajte u sve to malo provokacije, malo varajte u natpisima tema, izmišljajte kako bi potegnuli usere da postuju. Znam da se čini pomalo zlobno ali ne bi vjerovali što sve može da uradi malo provokacije. Ne suzdržavajte se po tom pitanju. Moram da budem realna, brojka postova je mogla da bude bolja i nadam se da ćete da se trgnete po pitanju postovanja i da oživite svoj forum da bude sve bolji.
[b]Bodovi: 7/15[/b]

[color=indigo][b]Spam:[/b][/color] Nisam primijetila mnogo spamma na forumu ako ćemo da stavimo sa strane to što članovi često zaziru od rasprave i vole da se dopisuju kratkim rečenicama. Opet, to nije odraz želje za spammom, više pomalo nezrelosti. Ne mogu da vam uzimam za zlo ono što nisam uzela nikome tako da ste na ovom dijelu također rasturili.
[b]Bodovi: 5/5[/b]

[color=indigo][b]TOTAL: 22/35[/b][/color]


[color=indigo][b][size=24]UKUPNO BODOVA: 71/100[/size][/b][/color]


Osvrt na ocjenu. Ono što vam je donijelo ocjenu jest što imate koncepciju. Niste se mnogo izgubili u formiranju foruma i organizaciji. Imate podforuma i smišljen forum da se tako izrazim. Ono što vas je odmaknulo od ocjene jest što još malo morate da poradite na svom looku i ono najvažnije što morate da zagrijete atmosferu po pitanju postovanja na forumu. Ono je ubiti najvažnije, i online lista također. Da forum živi, da je aktivan, a vi ste se pomalo uspavali. Poradite na temama, neka lista 99h posljednjih konektiranih raste. Želim vam svu sreću u daljnjem radu i razvoju, da budete sve ljepši i bolji, i premda vaš administrator po meni zaslužuje čistih 100 bodova, na svom forumu morate da radite na gore navedenim stavkama. Nadam se kako vam se pregled dopada, ukoliko nije, budite slobodni da naručite drugi poslije ovoga.

Lijep pozdrav,
Nera
 Da li si zadovoljna pregledom Ajli Demi Lovato Balkan 81549?

View user profile

4Završeno Re: Demi Lovato Balkan on Mon Nov 08, 2010 12:29 pm

Girl<3

Girl<3

Smile.in.darkness
Smile.in.darkness
Prezadovoljna sam xD
Ajmo sada u kantu :Tamara:

View user profile

5Završeno Re: Demi Lovato Balkan on Mon Nov 08, 2010 12:31 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Završeni pregledi Demi Lovato Balkan 790186

View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Create a forum on Forumotion | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com