Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Twilight-saga 4ever Empty Twilight-saga 4ever on Fri May 21, 2010 2:38 pm

**Taca**

**Taca**

Vampire heart
Vampire heart
Ime foruma: Twilight-saga 4ever
Link: www.twilight-saga4ever.com
Opis: Forum o Twiligt-u
Kolika je starost foruma: skoro 9 meseci
Mala napomena: Samo da napomenem da je Annete drugi admin odsutna zbog problema sa netom. I Danice ako mozes ti da mi pregledas cisto da vidim sta mislis.
Nalog:
Nick: FoF
Pass: fofpregledLast edited by **Taca** on Fri May 21, 2010 4:31 pm; edited 1 time in total


_________________
Twilight-saga 4ever Taca

‎"All secrets are deep. All secrets become dark. That's in the nature of secrets."
www.twilight-saga4ever.com
View user profile

2Twilight-saga 4ever Empty Re: Twilight-saga 4ever on Fri May 21, 2010 4:23 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Naravno. Smile Pregledaću forum za vikend... Stavljeno na listu čekanja...


_________________
View user profile

3Twilight-saga 4ever Empty Re: Twilight-saga 4ever on Sat May 22, 2010 1:23 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Pregled za Twilight Saga 4ever forum

Prvi utisak: Početna stranica, tj. portal, je odlično urađen. Lepo je organizovan i sviđaju mi se slike na njemu. Dizajn mi se takođe sviđa. Ima par stvari koje mi se ne sviđaju na skinu ali to ću reći u delu za dizajn. Ne sviđa mi se polje, tj. widget sa leve strane foruma, nepotreban je po meni, jer je bolje imati "Portal" navigaciju. Dopada mi se dužina indeksa. Aktivnost je super, pogotovo jer ima puno Twilight foruma. Čini mi ste da ste vodeć forum u Twilight kategoriji.
13/15

Dizajn: Dopada mi se dizajn ali imam par zamerki. Počimo sa bojama... Prva stvar koja mi je upala u oči a nije mi se svidela jeste preveliki kontrast linka i hover linka. Link je neke crvene nijanse,a hover beo. Treba biti ili potamljene ili posvetljene crvene boje. Boja kategorija (podforuma, tj. pozadina slova) je mogla biti malo drugačija,da više vuče na ovu tamno-crvenu, kakva je pozadina. Sviđa mi se to što su ivice foruma zaobljene. Pređimo na pregled slika. Logo (header) je fino urađen, sviđaju mi se renderi koji su korišćeni. Čini mi ste da ste tu stavili sve bitnije likove. Jedina stvar koja mi se ne sviđa na headeru je Bellina ruka, koja kao da drži Alicin vrat... Koliko mogu da primetim, svi Vaši izgledi su bili rađeni po tome šta je aktuelno u Twilight svetu, prvi dizajn je, koliko se sećam, bio Twilight, to jest prvi deo filma, drugi je bio New Moon, a sad Eclipse. To mi se dopada. Ne sviđa mi se pozadina foruma, jer slika se nadovezuje sa pozadinom, a nije iste boje. Najtamniji deo tog gradienta je ova crvena boja, što je gore, i po meni bi pozadina trebala biti te boje. Navigacije su fine, klaične Twilight. Sviđa mi se slika kategorije, samo što vuče previše ka rozoj boji, a trebala bi ka crvenoj. Ikonice na indeksu su lepe i profesionalne, ali lock ikonica nije pogođena. Sviđaju mi se i ikonice za teme. Ova sličica mi se ne sviđa: http://hitskin.com/themes/15/20/82/i_icon_minipost_lock.png, jer je plave boje, gde ste nju našli...? Pregled poruke je super. Predlažem da u Rukovanje slika, tamo gde se dodaje logo, dodate transparentnu sliku veličine ovog logo-a, jer će na taj način, kada se klikne na tu sliku, moći da se vrati na indeks. Sve su ovo uglavnom male greškice koje gost i ne primeti, ali ipak je bolje ispraviti greške, na njima se i uči.Na svaku manju greškicu sam Vam oduzela po jedan bod.
14/20

Organizacija: Poprilično ste dobro organizovani! Pravila su dugačka ali su odlično napisana, vidi se da ste se trudili i da ste koristili svoje pismo. Samo, ne sviđaju mi se boje grupa. Nekako, ne uklapaju se sa forumom. Indeks je odlične dužine, imate 4 kategorije i u svakoj dobar broj podforuma. Izuzetak je 3. podforum, Reading Corner, u kome imate samo jedan podforum, mogli ste ih imati više, npr.: Knjige, Download Knjiga, Stephenie Meyer Diskusije. To je moj predlog, ako hoćete uvažite ga. Sledeća stvar koja mi se nije svidela jeste u drugoj kategoriji, o Twilight sagi. Podforum "Filmovi i glumci". Mogli ste je zvati samo "Filmovi", jer Welome kategorija je bezprekorno urađena, nemam zamerki... "Generalna diskusija" podforum i podforum "Ankete" trebate spojiti, po meni. Sviđa mi se podforum "Mediji", mada se po meni treba zvati "Media". Poslednja kategorija, OFF deo je ok sređena. Zašto samo OK? Zato što podforum "TSF Cafee" treba biti obimniji. Trebate imati i pdf Art Corner, TV, Music i slično. Možete ih drugačije nazvati, naravno, dajem samo primer. Možete u Who Is Online delu dodati ono, ko je bio na forumu u poslednjh xx sati. Uglavnom, sviđa mi se većinom sve. O da, umalo da zaboravim, sve pohvale na ideje koje imate!!
15/20

Profesionalnost: Svuda na indeksu ste koristili latinicu i tu imate veliki plus. Takođe, članovi se u većini koriste latinicom i slovima šđčćž tako da tu nemam zamerki. Imate 2 Administratora, perfektan broj, ako jedan nije tu tu je drugi. 3 Moderatora, takođe odličan broj. 3 aktivna pisca i jedan Dizajner. Svaka čast na odabiru tima!! Vidi se da se Gl.Admin trudio oko uređivanja foruma te je forum profesionalan i na vrhu "profi skale", kako neki to nazivaju. Imate idelne projekte sa smislom, te tu dobijate još jedan plus. A sada, dosta sa pohvalama, vreme je za bodove.
14/15

Aktivnost: Po meni najstereotipniji deo pregleda,ali ipak neizostavan. 67 000 poruka i blizu 800 članova. Zaista zavidan broj ako računamo da je forum i dalje mlad i da ima 9 meseci. Tim Vam je aktivan i niste popustljivi u smislu odabira Tima, ima članova koji imaju i preko 5000 postova a nisu članovi Tima. To je dobro! Wink Dnevno se, po nekom mom proračunu ispiše oko 200-300 postova, što je super broj. Imate dobre ideje i nadam se da ćete ih imati i u budućnosti!
25/30

Konačna ocena: 81/100
Komentar: Iskrena da budem, očekivala sam više bodova. Smile Bila sam strožija jer je forum stabilan, ali ipak sam mislila da ćete imati oko 90 bodova. Opet, 81 bod je odlična ocena, samo nastavite da se trudite! Mislim da ste po pitanju sadržaja odlični, a u dizajnu ste izgubili bodove.

_______________________________________

Taco, može li u Završene preglede???


_________________
View user profile

4Twilight-saga 4ever Empty Re: Twilight-saga 4ever on Sat May 22, 2010 1:28 pm

**Taca**

**Taca**

Vampire heart
Vampire heart
moze u zavrsene
hvala
uvazit cu tvoje kritike jer zelim da forum bude sto bolji


_________________
Twilight-saga 4ever Taca

‎"All secrets are deep. All secrets become dark. That's in the nature of secrets."
www.twilight-saga4ever.com
View user profile

5Twilight-saga 4ever Empty Re: Twilight-saga 4ever on Sat May 22, 2010 1:30 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Drago mi je jer ti se sviđa pregled... Smile

Završeni pregledi...


_________________
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Forum create on Forumotion | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com