Forum o Forumima

You are not connected. Please login or register

View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Twilight Saga Fans Forum Empty Twilight Saga Fans Forum on Mon Sep 27, 2010 1:07 pm

Naty <3

Naty <3

Senior
Senior
Ime foruma: Twilight Saga Fans
Link: http://www.twilight-saga-fans.com/forum.htm
Opis: Forum o Twilight Sagu
Kolika je starost foruma: 10 mjeseca
Nalog:fof-pregled pass:fofpregled

View user profile

2Twilight Saga Fans Forum Empty Re: Twilight Saga Fans Forum on Mon Sep 27, 2010 1:30 pm

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Lista čekanja.


_________________
View user profile

3Twilight Saga Fans Forum Empty Re: Twilight Saga Fans Forum on Tue Sep 28, 2010 6:37 pm

Nera

Nera

Sapienti sat
Sapienti sat
Pregled za Twilight Saga Fans forum

Prvi utisak:

Aktivnost: Što se tiče aktivnosti prvi utisak nakon dolaska na vaš forum je odličan. Imate za današnje Twilight forume prilično velik broj postova i morem priznati kako me to uvijek oduševi. Volim da radim pregled projekta koji je zapravo i zaživio. Vidi se da ste aktivan forum ako ću da gledam po postovima. Broj članova je također ono što prvo pogledam, 650 članova za 10 mjeseci je korektna brojka no ono najbitnije je da su aktivni. Premda moram priznati da imam zamjerku na listu posljednja 24 sata online koja bi za odličnu ocjenu trebala da bude dosta veća. Tek trinaest konektiranih u posljednja 24 sata ako ne računamo staff nije baš brojka koja bi zadovoljila. Treba da uradite nešto da povratite članove na forum koji su sudeći po postovima bili aktivni do sada.
Bodovi: 2/5

Izgled: Pošto se danas zaista može naći svašta na forumima ne mogu da kažem da vam je izgled loš. No svakako, header je daleko odmakao od mojih kriterija što se tiče veličine, a i nekako je neuklopljen u cijelu priču vašeg foruma. On je narušio inače korektan prvi dojam što se tiče izgleda. No, o tome ćemo nastaviti poslije u dijelu dizajna. Žao mi je.
Bodovi: 2/5

TOTAL: 4/10


Dizajn:

Boje: Moram da kažem kada se radi o bojama koje birate pri izradi skina da sam ja za to ukoliko se radi o jednoj boji da ona bude konkretna. Kako da se najbolje izrazim, da bude jaka boja, npr. ako je smeđa da bude baš smeđa, ne nekakva varijacija. Ovo što vi imate na forumu je crvena ali nije crvena. Trebate da se odlučite za jednu boju koja će da vam bude temeljna a koja nije ovako jaka. Crvene je za moj ukus previše u svim nijansama, kako na bodyu, tako na headeru i pozadini. Mogli ste umjesto da stavite cijeli forum u crveno da se odlučite za kombinaciju tamno sivo crveno, crno crveno etc. Znam da su to ustaljene kombinacije ali ako nemate neku konkretnu zamisao ponekada je bolje da idete sigurnim putem.
Treba da promijenite boju slova za kategorije jer se ne vide dobro kao ni ''objašnjenja'' za ikone topicsa.
Bodovi: 5/10

Slike: Moram reći da su za logo odabrane super slike (sve su novije iz Eclipe) no nekako naprosto nije lijepo uklopljen. Ovaj jedan bijeli brush bolje što ga spaja s bodyem se previše ističe, previše je crvene na njemu no najveća zamjerka je na to kako su obrisani/uklopljeni rubovi. Moram da istaknem veličinu loga koja je daleko iznad mojih mjerila. Ikonice za forume i topice su urađene korektno no za ovaj forum ne bih uradila ovako jednostavnu slovnu navigaciju te bi svakako dodala ikonicu za članove, faq i grupe koje nedostaju što dolazi jako do izražaja. Još da napomenem da nemate forum favicon.
Bodovi: 5/10

Skripte/bagovi: Nisam primijetila ni jedan bug na forumu što mi je super jer ih nemalo puta bude previše i zaista previdljvih. Jako loš dojam ostavlja kada netko ima bug na forumu koji je vidljiv odmah na prvi pogled ali ga naprosto zanemaruje, tako da je ovaj dio djevojke super.
Bodovi: 5/5

TOTAL: 15/25


Organizacija i profesionalnost:

Dužina indeksa: Dužina indeksa je odlična, onaj tko je organizirao kategorije i forume uradio je odličan posao. Niste natrpali previše toga nigdje tako da je sve baš po mjeri. Moram da istaknem kako je ovo ono što mnogo puta zapinje na svim forumima, tako da… bravo djevojke. Čista desetka.
Bodovi: 10/10

Pravila i broj članova Tima: Pravila su odlično sročena, sadržavaju sve potrebno za normalno odvijanje rada foruma, premda moram da ponovno iznosim zamjerku na veličinu potpisa jer uistinu veće do sada nisam vidjela. Vaši potpisi su zaista preveliki. Dajem primjer jednog potpisa koji se sastoji od čak dvije slike:
1. slika 500x283
2. slika (userbar) 420x200 te,
3. 9 redova teksta, i sve to u jednom potpisu (?). Ovo svakako treba da uredite ukoliko želite da bude prihvatljivo svima. Potpisi ne trebaju da budu način vašeg izražavanja, neka vaši postovi govore za vas. Ja bih ostavila svakako samo userbarove. Nisam mogla da uđem u grupe no ako je tema (pretpostavljam da jest) administracija foruma ažurirana imate korektan broj članova tima s obzirom na broj postova na forumu. Jednom sam napomenula kako u tim svatko uzima onoliko članova koliko mu je potrebno, tj. koliko smatra potrebnim ukoliko neke stvari ne može da uradi sam. Žao mi je djevojke ali potpisi su vas koštali bodova.
Bodovi: 5/10

Gramatika i pravopis: Nisam primijetila fensiranje u službenim dijelovima foruma, kao što su opisi foruma, teme o forumu, pravila i sl. Nemam zaista ni jednu zamjerku. Super djevojke. Nema ništa ružnije što više odbija nove članove doli čitanje fensi postova po forumu.
Bodovi: 10/10

TOTAL: 25/30


Aktivnost:

Broj članova: Moram priznati kada komentiram broj članova na forumu da uvijek koristim navigacijski button Članovi da pogledam koliko je njih zapravo bilo logirano, bez postova isl. Ovaj put nisam imala tu mogućnost no u 10 mjeseci koliko postojite skupili ste odličan broj članova s obzirom da se radi o Twilight forumu kojih je danas zaista more. Još nitko od ''balkanskih foruma'' nije tu brojku podigao preko cca 1200 članova tako da je ovo za 10 mjeseci postojanja super brojka. Divim vam se na tome, i želim vam svu sreću u daljnjem radu i da postanete još veći.
Bodovi: 15/15

Broj poruka i tema: Ovo je stavka za koju moram priznati da me impresionirala. Imate nevjerojatno velik broj poruka za 10 mjeseci postojanja i to mi je super. Temama ste pokrili sve stvari vezane uz Twilight i super mi je što pratite i ostale projekte Stephenie Mayer. Razrađeni ste i jako aktivni na ovom dijelu i za ovo dajem najvišu ocjenu.
Bodovi: 15/15

Spam: Nisam primijetila mnogo spamma na forumu. Kao što sam rekla na posljednjem Twilight pregledu neki članovi imaju naviku odgovaranja na teme jako kratkim rečenicama, ali to je više odraz nezrelosti doli želje za spammom. U ocjeni vam ne mogu da zamjerim ono što ne zamjeram drugima. Tako da cure, ovaj dio je super.
Bodovi: 5/5

TOTAL: 35/35


UKUPNO BODOVA: 79/100

Moram da se osvrnem naposljetku naposlijetku na cijelu ocjenu i sliku foruma. Pregled svakako treba da bude nešto objektivno kako bi kroz tuđe oči vidjeli neke stvarčice u kojima griješite, koje vama možda promiču. Ocjena u krajnju ruku i nije najbitnija. Na smanjenje je utjecao najviše prvi dojam dok joj je dosta bodova donjela aktivnost. U globalu imate jako lijep forum na koji bi se vjerojatno i registrirala. Nadam se kako mi nećete uzeti za zlo neke moje zamjerke i ukoliko vam se ne dopada pregled svakako budite slobodni da naručite još jedan iza ovog. Twilight Saga Fans Forum 769367


Podijeli pregled s članovima:
Code:
[center][size=24][color=red][b]Pregled za Twilight Saga Fans forum[/b][/color][/size][/center]

[size=15][color=blue][b]Prvi utisak:[/b][/color][/size]

[color=green][b]Aktivnost:[/b][/color] Što se tiče aktivnosti prvi utisak nakon dolaska na vaš forum je odličan. Imate za današnje Twilight forume prilično velik broj postova i morem priznati kako me to uvijek oduševi. Volim da radim pregled projekta koji je zapravo i zaživio. Vidi se da ste aktivan forum ako ću da gledam po postovima.  Broj članova je također ono što prvo pogledam, 650 članova za 10 mjeseci je korektna brojka no ono najbitnije je da su aktivni. Premda moram priznati da imam zamjerku na listu posljednja 24 sata online koja bi za odličnu ocjenu trebala da bude dosta veća. Tek trinaest konektiranih u posljednja 24 sata ako ne računamo staff nije baš brojka koja bi zadovoljila. Treba da uradite nešto da povratite članove na forum koji su sudeći po postovima bili aktivni do sada.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=green][b]Izgled:[/b][/color] Pošto se danas zaista može naći svašta na forumima ne mogu da kažem da vam je izgled loš. No svakako, header je daleko odmakao od mojih kriterija što se tiče veličine, a i nekako je neuklopljen u cijelu priču vašeg foruma. On je narušio inače korektan prvi dojam što se tiče izgleda. No, o tome ćemo nastaviti poslije u dijelu dizajna. Žao mi je.
[b]Bodovi: 2/5[/b]

[color=red][b]TOTAL: 4/10[/b][/color]


[size=15][color=blue][b]Dizajn:[/b][/color][/size]

[color=green][b]Boje:[/b][/color] Moram da kažem kada se radi o bojama koje birate pri izradi skina da sam ja za to ukoliko se radi o jednoj boji da ona bude konkretna. Kako da se najbolje izrazim, da bude jaka boja, npr. ako je smeđa da bude baš smeđa, ne nekakva varijacija. Ovo što vi imate na forumu je crvena ali nije crvena. Trebate da se odlučite za jednu boju koja će da vam bude temeljna a koja nije ovako jaka. Crvene je za moj ukus previše u svim nijansama, kako na bodyu, tako na headeru i pozadini. Mogli ste umjesto da stavite cijeli forum u crveno da se odlučite za kombinaciju tamno sivo crveno, crno crveno etc. Znam da su to ustaljene kombinacije ali ako nemate neku konkretnu zamisao ponekada je bolje da idete sigurnim putem.
Treba da promijenite boju slova za kategorije jer se ne vide dobro kao ni ''objašnjenja'' za ikone topicsa.
[b]Bodovi: 5/10[/b]

[color=green][b]Slike:[/b][/color] Moram reći da su za logo odabrane super slike (sve su novije iz Eclipe) no nekako naprosto nije lijepo uklopljen. Ovaj jedan bijeli brush bolje što ga spaja s bodyem se previše ističe, previše je crvene na njemu no najveća zamjerka je na to kako su obrisani/uklopljeni rubovi. [b]Moram da istaknem veličinu loga koja je daleko iznad mojih mjerila. [/b]Ikonice za forume i topice su urađene korektno no za ovaj forum ne bih uradila ovako jednostavnu slovnu navigaciju te bi svakako dodala ikonicu za članove, faq i grupe koje nedostaju što dolazi jako do izražaja. Još da napomenem da nemate forum favicon.
[b]Bodovi: 5/10[/b]

[color=green][b]Skripte/bagovi:[/b][/color] Nisam primijetila ni jedan bug na forumu što mi je super jer ih nemalo puta bude previše i zaista previdljvih. Jako loš dojam ostavlja kada netko ima bug na forumu koji je vidljiv odmah na prvi pogled ali ga naprosto zanemaruje, tako da je ovaj dio djevojke super.
[b]Bodovi: 5/5[/b]

[color=red][b]TOTAL: 15/25[/b][/color]


[size=15][color=blue][b]Organizacija i profesionalnost:[/b][/color][/size]

[color=green][b]Dužina indeksa:[/b][/color] Dužina indeksa je odlična, onaj tko je organizirao kategorije i forume uradio je odličan posao. Niste natrpali previše toga nigdje tako da je sve baš po mjeri. Moram da istaknem kako je ovo ono što mnogo puta zapinje na svim forumima, tako da… bravo djevojke. Čista desetka.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=green][b]Pravila i broj članova Tima:[/b][/color] Pravila su odlično sročena, sadržavaju sve potrebno za normalno odvijanje rada foruma, premda moram da ponovno iznosim zamjerku na veličinu potpisa jer uistinu veće do sada nisam vidjela. Vaši potpisi su zaista preveliki. Dajem primjer jednog potpisa koji se sastoji od čak dvije slike:
1. slika 500x283
2. slika (userbar) 420x200 te,
3. 9 redova teksta, [b]i sve to u jednom potpisu (?).[/b] Ovo svakako treba da uredite ukoliko želite da bude prihvatljivo svima. Potpisi ne trebaju da budu način vašeg izražavanja, neka vaši postovi govore za vas. Ja bih ostavila svakako samo userbarove. Nisam mogla da uđem u grupe no ako je tema (pretpostavljam da jest) administracija foruma ažurirana imate korektan broj članova tima s obzirom na broj postova na forumu. Jednom sam napomenula kako u tim svatko uzima onoliko članova koliko mu je potrebno, tj. koliko smatra potrebnim ukoliko neke stvari ne može da uradi sam. Žao mi je djevojke ali potpisi su vas koštali bodova.
[b]Bodovi: 5/10[/b]

[color=green][b]Gramatika i pravopis:[/b][/color] Nisam primijetila fensiranje u službenim dijelovima foruma, kao što su opisi foruma, teme o forumu, pravila i sl. Nemam zaista ni jednu zamjerku. Super djevojke. Nema ništa ružnije što više odbija nove članove doli čitanje fensi postova po forumu.
[b]Bodovi: 10/10[/b]

[color=red][b]TOTAL: 25/30[/b][/color]


[size=15][color=blue][b]Aktivnost:[/b][/color][/size]

[color=green][b]Broj članova:[/b][/color] Moram priznati kada komentiram broj članova na forumu da uvijek koristim navigacijski button [i]Članovi[/i] da pogledam koliko je njih zapravo bilo logirano, bez postova isl. Ovaj put nisam imala tu mogućnost no u 10 mjeseci koliko postojite skupili ste odličan broj članova s obzirom da se radi o Twilight forumu kojih je danas zaista more. Još nitko od ''balkanskih foruma'' nije tu brojku podigao preko cca 1200 članova tako da je ovo za 10 mjeseci postojanja super brojka. Divim vam se na tome, i želim vam svu sreću u daljnjem radu i da postanete još veći.
[b]Bodovi: 15/15[/b]

[color=green][b]Broj poruka i tema:[/b][/color] Ovo je stavka za koju moram priznati da me impresionirala. Imate nevjerojatno velik broj poruka za 10 mjeseci postojanja i to mi je super. Temama ste pokrili sve stvari vezane uz Twilight i super mi je što pratite i ostale projekte Stephenie Mayer. Razrađeni ste i jako aktivni na ovom dijelu i za ovo dajem najvišu ocjenu.
[b]Bodovi: 15/15[/b]

[color=green][b]Spam:[/b][/color] Nisam primijetila mnogo spamma na forumu. Kao što sam rekla na posljednjem Twilight pregledu neki članovi imaju naviku odgovaranja na teme jako kratkim rečenicama, ali to je više odraz nezrelosti doli želje za spammom. U ocjeni vam ne mogu da zamjerim ono što ne zamjeram drugima. Tako da cure, ovaj dio je super.
[b]Bodovi: 5/5[/b]

[color=red][b]TOTAL: 35/35[/b][/color]


[color=red][b][size=24]UKUPNO BODOVA: 79/100[/size][/b][/color]

Moram da se osvrnem naposljetku naposlijetku na cijelu ocjenu i sliku foruma. Pregled svakako treba da bude nešto objektivno kako bi kroz tuđe oči vidjeli neke stvarčice u kojima griješite, koje vama možda promiču. [color=black][b]Ocjena u krajnju ruku i nije najbitnija.[/b] [/color]Na smanjenje je utjecao najviše prvi dojam dok joj je dosta bodova donjela aktivnost. U globalu imate jako lijep forum na koji bi se vjerojatno i registrirala. [b]Nadam se kako mi nećete uzeti za zlo[/b] neke moje zamjerke i [b]ukoliko vam se ne dopada pregled svakako [color=black]budite slobodni[/color] da naručite još jedan iza ovog. [/b]  [img]http://r12.imgfast.net/users/1212/41/47/53/smiles/769367.gif[/img]



Last edited by Hope on Tue Sep 28, 2010 8:19 pm; edited 3 times in total

View user profile

4Twilight Saga Fans Forum Empty Re: Twilight Saga Fans Forum on Tue Sep 28, 2010 6:52 pm

**Taca**

**Taca**

Vampire heart
Vampire heart
Da li si zadovoljna. Moze lock?


_________________
Twilight Saga Fans Forum Taca

‎"All secrets are deep. All secrets become dark. That's in the nature of secrets."
www.twilight-saga4ever.com
View user profile

5Twilight Saga Fans Forum Empty Re: Twilight Saga Fans Forum on Tue Sep 28, 2010 11:26 pm

Nejt <3

Nejt <3

Novajlija
Novajlija
Zadovoljna,hvala vam Smile

View user profile

6Twilight Saga Fans Forum Empty Re: Twilight Saga Fans Forum on Wed Sep 29, 2010 9:56 am

ten98

ten98

Loli Urednik
Loli Urednik
Završeni pregledi.


_________________
View user profile

7Twilight Saga Fans Forum Empty Re: Twilight Saga Fans Forum on Wed Sep 29, 2010 11:45 pm

Veljko

Veljko

Born Heartbroken
Born Heartbroken
Samo da napomenemo da ovaj forum nećemo više pregledavati zbog pojedinih "pametnih" članova. Hvala!


_________________
Twilight Saga Fans Forum Veljko
Ko misli da sam mnogo strog neka posalje PM!
Smeješ se a niko te ne čuje, plačeš a niko ne vidi tvoje suze. Probaj da prdneš!
Kliknite OVDE da pogledate moj profil na DeviantArtu!
View user profile

Sponsored content


View previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

  •  

knjige forum AWSSite Meter
Free forum | Music | Pop, Varieties | © PunBB | Free forum support | Contact | Report an abuse | Forumotion.com